Karaman‘daki İhracatçılar Ödüllendirdi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Karaman‘da 2010 yılında en çok ihracat yapan firmaları plaketle ödüllendirdi.

Karaman Kalesi‘ndeki belediye sosyal tesislerinde düzenlenen törene, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Çalışkan ve işadamları katıldı.

Vali Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada, eldeki ihracat rakamlarının gurur verici olduğunu söyledi. Ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden en önemlilerden birinin yaptığı ihracat seviyesi olduğunu ifade eden Kahraman, ‘‘Karaman bu konuda önemli illerden biri. Gelişmiş bir sanayiye ve müteşebbis iş adamlarına sahip. Ülkemiz bölgesinde istikrar unsuru olan, her geçen yıl ihracatını arttıran, dünyada aranılan, yokluğu hissedilen bir ülke konumunda. Karaman olarak bizimde bunda katkımız var. İlimizin 2010

yılındaki ihracat rakamları 272 milyon dolar. Bu her yıl artarak devam edecek. Bizler de sanayicimize destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Çalışkan‘da 2010 yılında yapılan 114 milyar dolar ihracata Akdeniz İhracatçılar Birliğinin 8 milyar 854 milyon dolarlık bir katkı sağladığını söyledi. Çalışkan, ‘‘Ülkemizin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi var. Dünyada var olan krize rağmen her yıl rakamların artması bizi bu hedefe ulaşmada umutlandırıyor. Çünkü her yıl belirlenen hedefleri

aşıyoruz. Karaman bir tarım kenti. Karaman birliğimiz üzerinden 2009 yılında 156 milyon dolar, 2010 yılında ise 177 milyon dolar ihracat yapmış. Bu çok önemli bir rakam" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karaman‘dan ihracatta ilk 5‘e giren Şimşek Bisküvi, Anı Bisküvi, Bifa Bisküvi, Saray Holding ve Hazal Bisküvi yetkililerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İHA