Chp‘den İzmir‘de Pazar Mesaisi

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile perşembe günü valilikte yaptıkları centilmenlik anlaşmasının, şehrin çeşitli yerlerine asılan AK Parti afişleriyle bozulduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, yarın İZBAN Raylı Sistemi‘nin açılışına katılacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu‘nun programıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Perşembe günü İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç nezdinde yapılan toplantıda İZBAN‘ın resmi açılış töreni ile ilgili AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile gelecek nesillere örnek bir tavır olması anlamında centilmenlik anlaşması yaptıklarını, bu bağlamda şehirde herhangi bir süsleme bayrak, pankart asılmayacağını belirten Bayır, Akay‘ın şehrin çeşitli yerlerine asılan Başbakan Erdoğan afişlerinin centilmenlik anlaşmasını bozduğunu söyledi. AK Parti İl Başkanı Akay ile hiçbir şekilde bayrak veya afiş

asılmaması konusunda hemfikir kaldıklarını anlatan Bayır, şöyle devam etti: "Süsleme yapmayacaktık. Ancak sizin gördüğünüz gibi AK Parti İl Başkanımız ne yazık ki şehrin her yerini Başbakan‘ın resimleriyle doldurmuş. Dev puntolarla İZBAN açılışını yazmışlar. Sol alt köşede küçücük kan merkezinin açılışını yazmışlar. Kimse kimseyi kandırmasın. O bannerlarını en az 2 bin civarında yaptırmışlar. Birbirimizi kandırmayalım. Samimi olalım, içten olalım. Çünkü burada gerçekten memlekete bir hizmet yapılıyor.

Gelin memlekete birlikte hizmet yapalım. Gelin siyasette de bu tip çirkinliklere müsaade etmeyelim. Nezaket kuralları içinde bu iş yapılırsa iyi olur. İZBAN‘ı sadece TCDD yapmadı. Proje aşamasından bugüne gelişinde en fazla emeği olan CHP‘li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘dur. Ortak bir süsleme yapma teklifi gelseydi seve seve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan‘ın el sıkışma fotoğrafını koyabilirdik. Madem böyle, ben de Genel Başkan‘ın geçiş güzergahına konulmak üzere afiş

yaptırdım. Bundan sonra ben aynı centilmenliğime devam edeceğim. Centilmenliği bozan ben olmadım. Olmayacağım da. Çünkü benim amacım burada her ne kadar siyaset gibi görünse de bir devlet kurumu Devlet Demiryolları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin ortak yaptığı hizmet, halka hizmet olduğunu düşünüyorum. Siyasetle ilgilenen gençlere de örnek bir tavır olması gerektiğini düşünüyorum. CHP olarak örnek bir davranış göstermeye devam edeceğiz."

Pazar günkü programla ilgili bilgi veren Bayır, şöyle devam etti: "Genel Başkan‘ımız saat 12.00‘de özel kiralanan uçakla doğrudan İzmir‘e gelecek. Hava koşullarına göre 2.5 saatlik arada Kemalpaşa Ulucak‘taki deve güreşlerine götürmeyi düşünüyoruz. İZBAN açılışından sonra Gaziemir Semt Garajı açılışına geçeceğiz."

Kaynak: İHA