Artan İslamcılık ABD'yi hareketlendirdi

Washington Post'ta yayınlanan bir haberde Başkan Barack Obama yönetiminin Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde İslamcı partilerin iktidara gelmesi ihtimaline karşı hazırlık yaptığı belirtildi.

Artan İslamcılık ABD'yi hareketlendirdi
ABD yönetimi Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da İslamcı partilerin yükselişiyle kurulacak yönetimlere hazırlanıyor. Washigton Post Gazetesi’ne konuşan Amerikalı bir yetkili “Bu ülkelerdeki İslami siyasetten korkmamalıyız” dedi.

Washington Post Gazetesi’nde yayınlanan bir haberde Başkan Barack Obama yönetiminin Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde İslamcı partilerin iktidara gelmesi ihtimaline karşı hazırlık yaptığı belirtildi.

Devrimci hareketlerin bu ülkelerin siyasetinde dini bakış açısını güçlendireceği belirtilen haberde Washington yönetiminin de epeydir bu yeni duruma karşı hazırlık yaptığına işaret edildi.

Beyaz Saray tarafından geçen ay yapılan bir iç değerlendirme bildirisinde El Kaide ve Mısır’daki Müslüman Kardeşler gibi İslami hareketler arasındaki geniş görüş farklılıklarından söz edildi.


Beyaz Saray’ın da bu yeni durum karşısında aldığı pozisyonu anlatan isminin açıklanmasını istemeyen Obama’ya yakın bir üst düzey yetkili de “Bu bölgedeki ülkelerdeki İslami siyasi akımlardan korkmamalıyız, siyasi partiler ve hükümetler karar verecek, belirleyici olan bu akımların İslam’la ilişkileri olmayacak” dedi.