Ak Parti İzmir‘in Pazar Mesaisi

Yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın İzmir‘e gelişiyle ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun katılacağı Aliağa - Menderes Raylı Sistemi resmi açılışının bir ilk olduğunu ve Türkiye siyaseti için fırsat olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın yarın yapacağı İzmir ziyaretiyle ilgili olarak bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy ve Tuğrul Yemişçi katıldı.

Yarın Alsancak‘ta bulunan tren garında yapılacak olan Aliağa - Menderes Raylı Sisteminin resmi açılışının ilk defa Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nu bir araya getireceğinin altını çizen Akay, bunun Türkiye siyaseti için bir fırsat olduğunu söyledi. Demokrasinin beşiği olan İzmir‘de böyle bir ilkin yaşanmasından il başkanı olarak mutlu olduğunu dile getiren Akay, "Öncelikle Kızıyla Kan Merkezi‘nin açılışına tüm İzmirlileri davet ediyoruz. Miting havasında bir açılış olacak. Başbakanımız

gerektiği şekilde karşılayacağız. Benim davetim sizlerin aracılığıyla tüm İzmirlileri bu güzelliğe, mitingimize davet ediyorum. Ardından TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi‘nin ortaklaşa yaptığı İZBAN‘ı yarın İzmirlilerin hizmetine sunacağız. Dolayısıyla yarın İzmir‘de çok farklı bir atmosfer oluşacak" dedi.

Gazetecilerin İzmir ve Ankara‘nın EXPO adaylığı ve hangi şehrin daha şanslı olduğu ile ilgili olarak sorulan soruyu Akay şöyle yanıtladı: "Biz bütün gücümüzle Sayın Başbakanımızın EXPO konusundaki tercihi İzmir‘den yana kullanacağını arzu ediyoruz. Hani atletizmde bir tabir vardır. Yarış başlarken tavşan atlet koşar daha sonra yarıştan çekilir. Tahmin ediyorum Ankara bizim için tavşan aday. Biz İzmir olarak EXPO‘yu alacağımızı düşünüyorum."

Dün İzmir‘in çeşitli yerlerinde AK Parti‘nin afişlerinin parçalanmasıyla ilgili olarak sorulan soruları yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay şunları söyledi: "Söylenildiği gibi bir kriz yok. İBB Başkanı Kocaoğlu ziyaretindeki açıklamalarını okurlarsa orada İzmir için böyle bir krizin olmadığını görürsünüz. Sayın Başbakanımızın İzmir‘e gelişi ile ilgili afiş çalışması yaptık. Tahribatların da CHP dışında bir partinin gençlik kolları tarafından yapıldığı tespit edildi. Bunu bir kriz olarak

görmüyorum. Biz sözümüzde duruyoruz. Herhangi bir flamamız, bayrağımız bez afişimiz İzmir‘in hiçbir yerinde yok. Verdiğimizin sözün arkasındayız. Sadece Başbakanımızın İzmir‘e geldiğini gösteren, açılışı haberi vermek için böyle bir çalışmamız oldu. Kriz görmüyoruz. Dikkat edersen Bayraklı‘daki açılışın saati afiş de var."

Yarın tarihte görülmemiş güzelliklerden birini İzmir‘de görüleceğini belirten İsmail Katmerci ise "Bir Başbakanla ana muhalefet partisi lideri aynı açılışta bulunacak. Bu tür konular bugünlerde gerginleşme meyilinde olan Türk siyasetinin de gerginliklerin giderileceği bir gün olur. Bunun başlangıcı olur ve arkası gelir" diye konuştu.

Kaynak: İHA