Ak Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) genişletilmiş danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Kocaeli milletvekili Fikri Işık, Türkiye‘nin bölgesel bir güç olduğunu ve artık küresel güç olma zamanının geldiğini söyledi.

AK Parti Siirt il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Işık, katılımcıları Türkçe, Arapça ve Kürtçe selamladı. Siirt‘in Türkiye‘nin bir özeti olduğunu belirten Işık, Siirt‘te herkesin ırk temelinde değil, insanlık temelinde biri arada olduğunu söyledi. Kendilerini diktatörlükle suçladıklarını belirten Işık, 5 yıllığına seçilmiş bir parti olmalarına rağmen bunu 4 yıla indirdiklerini ifade ederek, "Mevsim şartlarından dolayı temmuz ayında yapılması gereken seçimleri 12 Haziran‘a aldık. Diktatörlüğe

hevesli olanlar, kendilerini ömür boyu cumhurbaşkanlığına seçtirir" dedi.

Türkiye‘nin bölgesel bir güç haline geldiğini kaydeden Işık, "Artık küresel güç haline gelme zamanı geldi. Bugün artık bölgede Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e sorulmadan hareket edilmiyor" şeklinde konuştu.

Hakkari milletvekili Abdülmuttalip Özbek, Kürt kökenli bir milletvekili olduğunu ve 8-10 yıl içerisinde bu konuda büyük aşamalar meydana geldiğini söyledi.

Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu ile İl Başkanı Ali İlbaş da yaptıkları konuşmalarda, önümüzdeki genel seçimlerde üç milletvekili çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İHA