Agad, 1. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) 1. Olağan Kongresi‘ni gerçekleştirdi. Kongrede kurucu Başkan İbrahim Aslan güven tazeledi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği‘nde yapılan kongreye Vali Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zafer Ersoy, Halkın Sesi Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hüseyin Özgül, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, AK Parti milletvekili aday adayı ve eski il başkanı Yaşar Güleş, aday adayı İclal Yalçın Tutuş ve Selda Tandoğan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Geniş katılım sağlanan kongrede tek liste yer aldı. Genel kurulda tek liste şeklinde yer alan kurucu başkan İbrahim Aslan, 70 delegenin tamamının oyunu yeniden başkan seçildi.

Yönetimin aktif çalışan gazetecilerden oluştuğuna dikkat çeken AGAD Başkanı İbrahim Aslan, "Adıyaman‘da basın işiyle iştigal eden, ekmeğini kazanan, emek veren herkesi bir çatı altında toplayıp, onların haklarının takipçisi olmak için yola çıktık. Adıyaman‘da yerel medyanın daha güçlü olması ve medya kuruluşları arasındaki bağın daha da artmasını için kurulan Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti önemli bir görev icra edecektir. Düşünceleri farklı olsa bile gazetecilik etiği etrafında toplanan meslektaşlarım

ile bu cemiyette bir araya geldik. Adıyaman‘ın gelişmesi ve kalkınması için cemiyet olarak yapmamız gerekenleri yapacak ve meslek mensuplarına sahip çıkacağız. Yerel basın, zor şartlar altında ve kıt imkanlarla önemli işlere imza atan bu insanlardan oluşuyor. Her sabah bu insanlar sizlere en taze haber, en sıcak yorumları sunuyor. Duymadığınızı, bilmediğinizi, görmediğinizi görme, gerçeklerle yüzleşme şansını yakalıyorsunuz. Bu açıdan basın özgür oldukça, halk doğrulara ulaşma şansı yakalar. Basın özgürce

kentin sorunları birer birer çözüme kavuşmaya başlar. O nedenle de özgürlüğümüzün basın başladığını açıkça söyleyebiliriz. Eğer ülke demokratikleşecekse önce basın özgür olacak. Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti olarak basının doğru ve dürüst haber yaparken, kendini özgür hissetmesinin her şeyden çok önemli olduğunu bilmenizi isterim. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Coşkunun ve mesleki dayanışmanın hakim olduğu genel kurulda söz alan protokol üyeleri de gazetecilik mesleğinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Kaynak: İHA