Yök Önünde ‘Zorunlu Bağış‘ Protestosu

Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup Karadeniz Teknik Üniversitesi‘ndeki (KTÜ) ‘zorunlu bağış‘ iddialarını protesto etti.

YÖK önünde toplanan Öğrenci Kolektifi yanlısı bir grup "Zorunlu bağış kaldırılsın, ders kayıtları yapılsın" şeklinde bir pankart açarak "Müşteri değil öğrenciyiz biz" şeklinde slogan attı. Grup adına yapılan açıklamada, bazı üniversitelerde ders kayıtları sırasında farklı isimler ve gerekçelerle ‘bağış‘ paraları toplandığı iddia edilerek KTÜ‘de son 6 yıldır hukuksuz bir şekilde ‘zorunlu bağış‘ toplandığı öne sürüldü. Yapılan soruşturmalara rağmen KTÜ Rektörlüğü‘nün hala bağış toplamaya devam ettiği ileri

sürülerek, katkı paylarını ödemelerine rağmen ‘bağış‘ yapmadıkları için kayıtlarının yapılmadığı iddia edildi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri YÖK girişine doğru yürüdü. Çevik kuvvet ekipleri öğrencilerle YÖK girişi arasında önlem aldı. Yapılan görüşmelerin ardından iki öğrenci beraberlerinde topladıkları imzaları YÖK‘e teslim etti. Öğrenciler YÖK hukuk müşaviri Abdullah Uz ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından öğrenciler yaptıkları açıklamada, Abdullah Uz‘un kendilerine yasal yollara başvurmalarını önerdiğini söylediler. Eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: İHA