Yeni Pazaryeri Projesi Konusunda Başkan Tokat Mimar Ve Mühendisleri İkna Edemedi

Milas Salı pazarının yeniden düzenlenmesine yönelik projenin hayata geçirilmesi öncesi konuyla ilgili olarak çeşitli meslek gruplarıyla olan toplantıların bir yenisi, Milas’taki mimarlar ve mühendislerle gerçekleştirildi.

Milas Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Milas Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, başkan yardımcısı Süleyman Saylak, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Akpınar ve belediye meclis üyeleri katılırken. Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Mustafa Sinemce, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Bakkallar Odası Başkanı Tayip Kömür, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Çekül Temsilcisi Mimar Fatih Abban ile birlikte Milas’ta bulunan mimar ve mühendisler toplantıda hazır bulundu.

Karşılıklı görüş alışverişinin sağlandığı ve Milas’ın geleceğini yakından ilgilendiren projenin tüm yönleriyle tartışıldığı toplantıda belediye başkanı Muhammet Tokat, Milas’la ilgili en önemli projelerin başında gelen pazaryeri ile ilgili projenin ancak ilçede yaşayan herkesin ortak görüş ve önerileriyle daha güzel bir şekilde hayata geçirilebileceğini ifade etti. Başkan Tokat bunu sağlamak adına bugüne kadar esnaf odaları ve vatandaşlarla toplantılar yapıldığını ve bu toplantılarda çeşitli görüşlerin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “Ortaya çıkan farklı görüşlerin hepsini değerlendirmek zorundayız, ama bütün bu farklı görüş ve düşüncelerin içerisinde uygulanacak tek formül var. O formülde yapılabilecek en doğru projeyi bulmaktır. Bu anlamda sivil yapılanmayı da önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Bizim için kendi içimizde bir proje hazırlayıp bunu uygulayıp geçmek yöntemlerden bir tanesi ama biz diğer bir yöntem olan burayla ilgilenen her kuruluşun görüşlerini alarak bir sonuca varmayı uygun görüyoruz. İlçemizde ilk defa konuyla ilgili meslek odalarının temsilcilerini bir araya getirerek önemli bir çalışma yaptığımızın inancındayım. Bugünde mimarlarımız, belediye meclis üyelerimiz, esnaf odalarımız ve belediyemizdeki teknik personellerimizin katılımıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.”

Toplantıya katılan meslek odaları başkanları ve mimarların görüşlerinin dinlendiği ve fikir alışverişinde bulunulduğu yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda, pazaryeri ile ilgili çeşitli verilerin ilçedeki mimar ve mühendislerle daha detaylı olarak paylaşılarak onlardan gelecek proje önerilerinin yapılacak yeni bir toplantıyla değerlendirilmesine karar verildi.

Kaynak: İHA