Yaralı Şahine Belediye şefkati

Gümüşhane'de aldığı darbeler ve besinsiz kalması nedeniyle kuvvetsiz kalan şahin, karton kutu ile getirildiği Gümüşhane Belediyesi'nde yapılan tedavileri ve bakımının ardından tekrar doğaya bırakıldı.

Yaralı Şahine Belediye şefkati
Gümüşhane Belediyesi Veteriner Hekimleri Ahmet Yaşar ve Hamza Çiçek, kendilerine getirilen yırtıcı kuşa yaptıkları muayenede bir kırık olmadığını belirterek antibiyotik ve vitamin takviyesi ile tedaviye başladıklarını dile getirdiler. Belediyenin görevlerinin daha çok sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve yeniden sokağa bırakılması olduğunun altını çizen veteriner hekimler bu görevin yanı sıra yaban hayat içinde sorunlu hayvanlara da destek vermeye devam edeceklerini söylediler.

Orman ve Çevre İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kendilerine getirilen şahine gerekli müdahalenin yapılarak tekrar havaya salındığını belirten Veteriner Hekimler Ahmet Yaşar ve Hamza Çiçek “Yırtıcı kuşlar sınıfının en önemli üyelerinden olan şahin yüksek tepeleri mesken tutmakla beraber besin zincirini yok olması nedeniyle yerleşim yerlerine kadar girebilmekte ve besin aramaktayken karşılaştığı bazı tehlikeler nedeniyle hayatını zora sokmaktadır. Bu kuşta böyle bir besin arama sırasında takılıp kalma ve uzun süre besinsiz kalması nedeniyle dirençsiz kalmıştır. İlk müdahalemizde hareketleri kısıtlıyken ve yem ve suyunu bizim yardımımızla alırken 48 saat sonra kendi gıdasını alıyor ve ayakları üzerinde kalabiliyordu. Bu durumun tespitinden sonra hayvanı doğaya ait olduğu yere bıraktık. Onun özgürlüğe salladığı kanatlarındaki sesleri bir teşekkür olarak algıladığımızı belirtmek istiyoruz” dediler.

Kaynak: İHA