Vali Atış Kozan‘da

Adana Valisi İlhan Atış Kozan’a gelerek bir takım ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Güneydoğu Süt fabrikasını ziyaret eden Vali Atış burada yetkililerden fabrika ve üretim hakkında bilgi aldı. Atış daha sonra ilçe jandarma komutanlığına, belediyeye ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret eden Vali Atış geçtiğimiz günlerde Başkan Özgan’a yönelik düzenlenen silahlı saldırıdan dolayı geçmiş olsun temennisinde bulundu. Atış, "Bugün Adana Valiliği olarak hep beraber Belediye Başkanımız Kazım Özgan’a geçirmiş olduğu olaydan dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Zaten İlçe Kaymakamlığımız ve Emniyetimiz bu konuda gerekeni yaptı. Bu olay bireysel bir olaydı. Başkanımıza geçmiş olsun diyorum. Ayrıca Kozan gerçekten çok güzel ve temiz bir şehir. Arkadaşlarımla az önce bu konu üzerinde durduk" dedi.

Belediye ziyareti sonrası Kozan Devlet Hastanesi’ne geçen Adana Valisi İlhan Atış burada poliklinikleri gezerek hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Daha sonra Başhekim Fazlı Aslan’ı makamında ziyaret ederek hastanenin işleyişi ve yatak kapasitesi hakkında bilgi aldı.

Buradan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir hareket eden Vali Atış Pasaport Büro Amirliğini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada parmak okuma cihazı ile kayıtların yapıldığı birim üzerinde inceleme yapan Vali Atış daha sonra Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu’nu makamında ziyaret etti. Zaimoğlu’ndan ilçedeki asayiş ve güvenlik konusunda bilgi alan Vali İlhan Atış denetleme defterini de inceleyerek görüşlerini kaydetti. Emniyet binasını ziyaretinin ardından Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda Kozan Organize Sanayi Bölgesi üzerine düzenlenen brifinge katılan Adana Valisi İlhan Atış, "Adana’da yatırımlar oldukça arttı. Enerji yatırımları krize rağmen iki buçuk milyarı yatırım oldu ve bu yatırımlar ikiye katladı. Adana Kozan arası duble yolun yapılması ile inanıyorum ki Kozan Organize Sanayi Bölgesi yarım saatlik mesafeye inecek. Adana OSB şuan doldu ve şuan için orada yer yok. Adana Kozan arası yolunun bitmesi ile beraber yatırımları Kozan OSB’ye çekeceğiz. Ama Kozan ve Ceyhan gibi yerlerde para yok sözünü tuhaf buluyorum. Kozan’da para var ben buna inanıyorum. Kozanlı arkadaşlarıma sesleniyorum yastık altındaki paralarınızı çıkarın ve yatırıma dönüştürün. Çelik fabrikası için yarın yanıma iki tane tanınmış iş adamları gelecek. Ben bu arkadaşlarımızı Kozan OSB’ye yönlendireceğim. Hep beraber el ele ve baş başa çalışırsak bu işin içinden kalkarız. Kozan OSB’nin yolunu bir an evvel yapıp bitirelim. Kozan OSB’yi öyle bir tanıtalım ki Kozan il olsun, yatırımcıları da Kozan’a çekelim. Sanko- Sabancı gibi dev holdingler Kozan OSB’ye tabela koyar mı bunu bilemeyiz ama ben inanıyorum ki Adana Kozan arası duble yol bittiğinde bir çok yatırımcı Kozan’a gelecek ve iş sahası açacak. Ben Kozan ve Kozanlılar ile bu heyecanı duyuyorum" dedi

Vali Atış’a ziyaretinde Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Kurmay Albay M. Özer Güneş, İl Emniyet Müdürü Salih Kesmez, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik eşlik etti.

Kaynak: İHA