Ümran Baradan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra cenazeye iş, sanat, ve politika dünyasının önemli isimleri katıldı.

Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi‘nde yaşamını yitiren dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan için Alsancak Hocazade Camisi‘nde cenaze töreni düzenlendi. 66 yaşında hayata gözlerini kapatan Baradan‘ın eşi Baykal Çaygöz, kızı Yasemin Dündar ve damadı Uğur Dündar, İzmir Valisi Cahit Kıraç, eski Bakan Işılay Saygın, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÖMRÜ VEFA ETSEYDİ EĞİTİME KATKILARI SÜRECEKTİ"

Uğur Dündar, kayınvalidesinin ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Ümran Baradan‘ın ünü İzmir‘in çok ötesine taşmış olmakla birlikte, İzmirli olmaktan gurur duyan, hayatını İzmir‘e adayan ve İzmir‘de yaşamakta ısrar eden önemli bir isimdi. Sanatçı kişiliği ile eserleri dünyada sayılı koleksiyonların arasında sergilenmiştir. Ümran Baradan cumhuriyet değerlerine sıkı sahip olan bir isimdi. Sanat Lisesi‘ni yaptı Milli Eğitim‘e bağışladı. Çocuklar daha güzel günler geçirsin diye Çocuk Müzesi

yaptı, onun da mülkiyeti ile birlikte Konak Belediyesi‘ne bağışladı. Uluslararası Sanat Müzesi yaptı, onu da Kemalpaşa Belediyesi‘ne bağışladı. Ömrü vefa etseydi eğitime katkıları devam edecekti. Çocuklar için yeni bir projesi vardı. Onu da artık Ümran Baradan‘ın vasiyeti olarak kabul eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan‘ın yapacağına inanıyorum" dedi.

Eski Devlet Bakanlarından Işılay Saygın ise, Ümran Baradan‘ın önemli bir hayırsever ve ünlü bir sanatçı olduğunu belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. İzmir çok güzide bir ismini kaybetti. Topluma örnek bir isimdi" diye konuştu.

Modacı Zuhal Yorgancılar, "Çok çalışkan bir kadındı. Sabah erken kalkar arabasına biner Kemalpaşa‘ya giderdi. İşçileri ile birlikte çalışır, onlarla birlikte yemek yerdi. Hakkıyla çalışan bir kadındı" dedi.

Ümran Baradan‘ın cenazesi, Hocazade Camisi‘nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kemalpaşa‘da toprağa verildi.

Kaynak: İHA