Türkiye Gazeteciler Sendikası‘ndan Protesto

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasını düzenledikleri eylemle protesto etti.

Kızılay‘da toplanan ve Adalet Bakanlığı önüne yürüyen yaklaşık 500 kişilik basın grubu, slogan attı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı Göksel Yıldırım, 61 gazetecinin tutuklu, 2 bin gazetecinin yargılandığını, 4 bin gazetecinin de hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirterek, "Bir ülkede basın özgürlüğünün düzeyini, ölçüsünü iktidarlar koyamaz ya da tarif edemez. Cezaevlerinde 61 gazeteci tutuklu ve hükümlü olarak bulunmaktayken, cezanın infazı 5 yıl süreyle ertelenmiş olan ya da mahkeme

kararı temyiz edildiği için haklarında verilmiş olan cezalar henüz kesinleşmemiş olan 39 gazeteci varken, 4 binden fazla gazeteci aleyhinde açılmış gizliliğin ihlali ve benzeri davalar devam ediyorken, gazeteciler kendini tehlike altında hissedip tedirgin oluyorken ülkedeki basın özgürlüğünün ciddi ciddi sorgulanması gerekmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından gazeteciler kalemlerini kırarak tepkilerini ifade etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme CHP milletvekilleri Yılmaz Ateş, Atilla Kart ile Mustafa Özyürek de destek verdi.

Kaynak: İHA