Şırnak Van‘da 3 Proje İle Temsil Edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü‘nün 2010-2011 eğitim öğretim yılı mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları arası 6. proje tabanlı beceri yarışmasının Şırnak elemeleri yapıldı.

Şırnak Öğretmenevi‘nde yapılan yarışmada 13 proje yarıştı. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci ve kursiyerlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri mesleki bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet etme bilinciyle araştırmaya yöneltilmelerini ve teşvik edilmelerini, proje hazırlama ve uygulama deneyimi kazanmalarını sağlama amacıyla 81 ilde yarışma düzenlendi. Şırnak‘ta bilgi ve iletişim, üretim teknolojisi ile tasarım ve

uygulama hizmetleri gurubunda öğrenciler hünerlerini gösterdi. Toplam 13 projenin katıldığı yarışmada bilgi ve iletişim gurubunda Şırnak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin ‘Dokunma bilgisayarıma‘ birinci olurken üretim ve teknoloji gurubunda ise Cizre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘Katlanabilir çanta mangal" projesi ile birinci oldu.

Yarışmanın en ilgin projesi ise Tasarım ve Hizmet Grubunda birinci olan Silopi Halk Eğitim Merkezi‘nin ‘Eteğe dönüşen pantolon‘ projesi oldu. Yarışmada dereceye girenler Van‘da yapılacak olan bölge şampiyonasında Şırnak‘ı temsil edecek. Şırnak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Durgun, dereceye giren öğrencilere başarılar dileyerek, Şırnak‘ı Van‘da en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını söyledi.

Kaynak: İHA