Öcalan ateşkes süresini uzattı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan sözde ateşkesi 21 Mart'a kadar uzattı. Öcalan, yaklaşan seçim öncesi BDP'ye de seçim taktiği verdi.

Öcalan ateşkes süresini uzattı
Terör örgütü lideri Öcalan PKK'nın 1 Mart'ta sona erdirdiği tek taraflı ateşkesi 21 Mart Nevruz'a kadar uzattı. ''Nevruz'a kadar gözleyeceğiz, hükümetin tavrına bakacağız'' diyen Öcalan BDP'ye de yaklaşan seçim öncesi taktik verdi.

BDP'nin bağımsız aday kararını erken bulan Öcalan ittifak yapılması talimatı verdi. En az 30-35 milletvekili çıkarılmasını isteyen Öcalan'ın hedefinde İstanbul'un üç bölgesi, İzmir'in iki bölgesi ile Manisa, Denizli, Aydın, Adana, Mersin ve Antalya gibi illerden de vekil çıkarılması var.

Öcalan'ın açıklamaları PKK'ya yakın internet sitesinde yayınlandı. Eylemsizlik kararından haberi olduğunu açıklayan Öcalan 8 Mart ve 21 Mart'a kadar hükümetin tavrını izleyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Ben Mısır ve Tunus'taki gibi kesintisiz ayaklanma yöntemini şimdilik önermiyorum. Ama Mısır ve Tunus'takilerden çok daha ileri olduğumuz bilinmelidir. Devlet ile görüşmelerim, diyalog süreci devam ediyor ben bu görüşmelerden hala umutluyum, hala umudum var, diyalog devam ediyor. 21 Mart'a kadar herhangi bir olumsuzluğun olmaması gerekir. Bazı gelişmelerin olabileceğini düşünüyorum. 21 Mart'tan Haziran'a kadar da bu durum devam edebilir."

ÖCALAN'DAN SEÇİM TALİMATI!

Öcalan yaklaşan seçim öncesi BDP'ye de "önerilerde" bulundu. BDP'nin bağımsız adaylarla girme kararını erken bulan Öcalan, "Yüzde on seçim barajını aşmak için ittifaklar geliştirebilirler" diyerek ÖDP, EMEP gibi partiler başta olmak üzere "Demokratik ulus bloğu" oluşturulmasını istedi. BDP'nin oyunun yüzde 7-8'den daha fazla olduğunu ileri süren Öcalan milletvekili sayısı için de "en az 30-35 olmalıdır. İyi çalışılırsa bu sayı 40 da olabilir" değerlendirmesi yaptı. Batıda tanınmış demokrat adaylar konulduğu taktirde Türk oylarının da alınabileceğini ileri süren Öcalan, bu durumda İzmir'in iki bölgesinden Manisa, Denizli, Aydın, Adana, Mersin, Antalya ve İstanbul'un üç bölgesinden birer milletvekili çıkarılabileceğini iddia etti.

ŞİVAN KÜRT DE AHMET DEĞİL Mİ?

Kemal Burkay öyle televizyonda bizi eleştireceğine samimiyse gelip demokratik siyaset içinde yer alsın mücadeleye katılsın, katkı sunsunlar, kimseye engel değiliz. AKP bunları Türkiye'ye getirerek bunlar üzerinden rant sağlamaya çalışıyor. Kemal Burkay'ın, Şıvan'ın bir kitlesi mi var? Peki Türkiye'dekiler Kürt değil mi? Onlarla niye konuşmuyorsun. Mesela Ahmet Türk ile niye görüşmüyorsun? Milyonlarca Kürdü temsil ediyor. Demek ki bu konuda bir samimiyetiniz yok. Şıvan Perver'e söylüyorum, gelsin demokratik çözüm sürecinde yer alsın, kendisini kullandırtmasın. Şayet AKP ile hareket edeceklerse onların halk nezdinde beş paralık kıymeti kalmaz.