Parmak İzi Teşhisinden Moda Teşhirine

21. Ankara Uluslararası Moda Haftası bu yıl "Şehrin her yeri moda" sloganıyla başkentin yaşamına yeni renkler katacak. Moda Haftası etkinlikleri kapsamında şehrin yaşanan yerlerinde defileler gerçekleştirilecek.

Etkinlikler kapsamında ünlü modacı Gamze Saraçoğlu‘nun "parmak izi"nden ilham alarak oluştuğu 2011 koleksiyonu "Papila" ANKAmall Alışveriş Merkezi‘nde görücüye çıkıyor. 9 Mart akşamı düzenlenecek olan defileye seçkin bir davetli topluluğu katılacak.

Alışveriş Merkezleri Perakendeciler Derneği ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği öncülüğünde düzenlenen moda haftası, ünlü koreograf Yasin Soy imzasını taşıyor. Moda Haftası etkinlikleri kapsamında ANKAmall‘da gerçekleşecek defile, Türk ve dünya modacılarının gözünü Ankara‘ya çevirecek. Defileyi, Özge Ulusoy, Seda Ertan, Zainab Şerif, Songül Erol, Alona Kral, Beril Kayar, İrene, Sinem Sülün, Yelda Kara, Sanela Koprena, Merve Büyüksaraç, Tuba Melis Türk, Ece Akmert, Ilona, Zazoe, Çagıl Öskul, Ebru Ürün ve

Neslihan Önder gibi ünlü mankenler sunacak. Türkiye‘nin tasarımlarıyla ve konseptleriyle fark yaratan modacılarından biri olan Gamze Saraçoğlu, "Papila" koleksiyonun öyküsünü kendi yorumuyla şöyle anlatıyor:

"‘Eşsizliğin simgesi‘ olarak tanımlanan parmak izinden ilham aldığım koleksiyonum Papila‘nın ana temasını insanları birbirinden farklılaştıran bu ‘iz‘ oluşturuyor. Koleksiyonun tasarım hikayesi de bu izin anne karnında ilk kez oluşmaya başladığı 6. aydan, parmak izimizi bıraktığımız ve yok olduğu 6. aya kadar sürüyor. Parmak izimizdeki katmanları ifade eden Papila, koleksiyonuma hayat veriyor. Renklerde romantizm esintilerine sıkça rastlayabiliyoruz, ten renkleri, bronzlar, ekrular ve citron ise

koleksiyonumda sıkça kullanıldı. Sezonun en farklı rengi olan citron ise Papila gibi oluşumu simgeliyor. Anne karnında sahip olmaya başladığımız, hayat boyu kaybetmek istemeyeceğimiz bir iz düşüm olan "Papila"yı kıyafetlerin yakalarında, etek uçlarında ve volanlarında, nakış ve baskı tekniği ile kullandım. Papila ile soft renklerle romantik bir sezona daha imza atıyorum."

Kaynak: İHA