Özhaseki‘den Belediye Başkanlarına Çağrı:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yapılan projelerle şehri geleceğe taşıdıklarını söyleyerek, “Diğer belediye başkanları da bizim gibi yaparsa şehirlerini geleceğe taşıyabilirler” dedi.

II. Türkiye Sektörel Muhasebe Uygulamaları Sempozyumu‘na katılan Başkan Özhaseki, belediyelerin muhasebesinde çok ince hesapların olduğunu söyledi. “Kurumumdaki mali yapıyı güçlendirmek zorundayım. Yoksa başarılı olamam” diyen Başkan Özhaseki, göreve geldiği ilk günden itibaren mali yapıyı güçlendirmek için çalıştığını bildirdi.

Artık şehirlerin birbirleri ile her alanda yarışır bir hale geldiğini anlatan Başkan Özhaseki, “Yerel yönetimler olarak, bunun farkındayız ve şehirde sorunları çözecek projeler peşindeyiz” dedi.

Kayseri‘de artık alt yapı ile ilgili yapılacak bir çalışmanın kalmadığına dikkat çeken Başkan Özhaseki, “Artık şehri geleceğe taşımak zorundayız. Bunun için şehri geleceğe taşıyacak projeler hazırladık ve 2011 yılında bunların çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

Kayseri‘nin doğusundaki illerin kendilerinden bir çok talepte bulunduğunu açıklayan Başkan Özhaseki, “Akşama kadar bizden kepçe, greyder veya başka bir iş makinesi talebinde bulunuyor. Ancak bu belediyeler de bizim uyguladığımız modeli uygulasalar bu tarz taleplerde bulunmayacaklar ve şehirlerini geleceğe taşıyabilecekler. Bizim uyguladığımız model sonrasında şu anda kasamızda 100 milyon TL bulunuyor. Bunu yapabilmek için kasanızda sızma olmayacak. Tasarruflara riayet edeceksiniz ve modern belediyecilik kurallarına uyacaksınız” dedi.

Kaynak: İHA