Öğrencilere Madde Bağımlılığı Paneli

Adana’nın Sarıçam ilçesinde öğrencilere yönelik alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerin zararlarının anlatıldığı panel düzenlendi.

Sarıçam Kaymakamlığı Madde Bağımlılığını Önleme İstişare Kurulu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana Temsilciliği tarafından İncirlik Lisesi öğrencileri ve velilerine yönelik düzenlenen panelde, zararlı maddelerden kurtulma yolları anlatıldı.

Psk. Uzman Doktor Önder Tuğalı’nın başkanlığını yaptığı panelde Yeşilay Cemiyeti Adana Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, Psk. Danışman Tuğba Gökkaya ve Uzman Doktor Mustafa Irmak, konu hakkında detaylı bilgiler verdiler. Yeşilay Cemiyet Adana Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, kuruluşundan bu yana devletin yanında ve milletin hizmetinde faaliyetlerini yürüten Türkiye Yeşilay Cemiyetinin çalışmalarının her geçen gün arttığını belirtti. Türkiye’de son yıllarda sigara alkol ve madde bağımlılığını önlemek için önemli aşamalar kaydedildiğini hatırlatan Aslanbaba, özellikle tütün ve alkol ürünleri alım satımı ve tüketimi ile ilgili yapılan yasal düzenlemeleri desteklediklerini ifade etti.

Benzin istasyonlarının içinde bulunan marketlerde alkol ürünlerinin satılmasına da tepki gösteren Aslanbaba, “Benzin istasyonundan su, bisküvi, kola alan sürücü ile alkol alarak yoluna devam eden sürücüler birlikte aynı yolu paylaşmaktalar. Bu paylaşım sonucunda alkol alan sürücünün herhangi bir kazaya sebebiyet vermesi halinde diğer sürücünün yaşama hakkını gasp ettiği aşikardır. Bu anlamda Yeşilay Cemiyeti olarak TAPDK’nın otoyol kenarlarındaki tesislerde alkollü içki satışı ile ilgili yeni yönetmeliğinin yanında olduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu.

Son yıllarda yaygınlaşan internet bağımlılığına da değinen Aslanbaba aileleri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırarak, “internet bir iletişim aracıdır, bilgi alışveriş aracı olarak görmemiz gerekiyor. Özellikle Facebook ve Twitter gibi farklı sosyal paylaşım internet sitelerinde maalesef bizim çocuklarımızı, gençlerimizi hatta yetişkinlerimizi kendine bağlamakta ve bunun sonucunda ailemizde, çevremizde çok ciddi sosyal problemleri beraberinde getirmektedir. Yeşilay olarak biz bunun da bir bağımlılık olduğunu düşünüyoruz ve aileleri bu konuda daha dikkatli ve bilinçli olmaya davet ediyoruz. Ailelere, devletin ilgili kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli vazifeler düşmekte. Bu bağlamda gençlerimizi ve çocuklarımızı daha bilinçli internet kullanımına yönlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Panele Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Abdulrahim Zengin, İlçe Jandarma Komutanı Yücel Özdemir, Halk Eğitim Müdürü Fuat Özkan çok sayıda öğrenci ve velileri de katıldı. Panelin ardından Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban’a ve diğer katılımcılara Yeşilay rozeti takıldı.

Kaynak: İHA