Öğrencilere dedektiflik dersi

Son dönemlerde hayatımıza giren özel dedektifler, artık üniversiteli oluyor.

Öğrencilere dedektiflik dersi
Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleri ve İstanbul Ruanda Fahri Başkonsolosluğu aracılığıyla, Libya'da öğrenim gören 21 Ruandalı öğrenci İstanbul'a getirildi. Libya'nın Trablus kentinde yaşanan olaylarla mahsur kalan Ruandalı öğrenciler, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle İstanbul üzerinden ülkelerine gönderilecek.

Ruandalı 21 öğrenci Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçakla Trablus'tan sabah saatlerinde İstanbul'a ulaştı. Ruanda Fahri Başkonsolosu İnanç Çiftçi, 21 Ruandalı öğrenciyi İstanbul'a getirdi. İstanbul'da bir süre ağırlanacak öğrenciler daha sonra ülkeleri Ruanda'ya gönderilecek.

Başkonsolos Çiftçi, "Öğrencilerin Türkiye'ye getirilmesi Türk Dışişleri Bakanlığı'nın büyük bir başarısıdır. Onları bir gün burada dinlendireceğiz daha sonra da nasipse ben kendi ellerimle onları evlerine teslim edeceğim" dedi.

Ruandalı Samuel Muhayimana da, Libya'da yaşadıkları korkudan dolayı evlerine dönmeye karar verdiklerini söyledi. Muhayimana, Türkiye'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Gördüğümüz ve yaşadığımız korkunç şeyler buraya gelmemize sebep oldu. Parlamento binasının yandığını gördüm, binadan dumanlar yükseliyordu.Türkiyevasıtasıyla ülkemize döneceğiz" şeklinde konuştu.