Nilüfer‘de Hayvanlar İçin Örnek Proje

Bütün canlıların yaşama hakkına saygı ilkesiyle 2003 yılında Nilüfer Hayvan Hastanesi Evcil Hayvan Oteli ve Barınma Merkezi‘ni kuran Nilüfer Belediyesi, şimdi de Bursa‘nın ilk köpek parkını açmaya hazırlanıyor. Köpeklerin parklara girişinin yasaklanmasını

Bütün canlıların yaşama hakkına saygı ilkesiyle 2003 yılında Nilüfer Hayvan Hastanesi Evcil Hayvan Oteli ve Barınma Merkezi‘ni kuran Nilüfer Belediyesi, şimdi de Bursa‘nın ilk köpek parkını açmaya hazırlanıyor. Köpeklerin parklara girişinin yasaklanmasının ardından hayvan severlerin taleplerini dikkate alarak böyle bir proje geliştiren Nilüfer Belediyesi, ayrıca kedi ve köpekler için doğal yaşama merkezi oluşturmaya ve ‘Her siteye bir köpek‘ kampanyası başlatarak, sağlık kontrolleri, mamaları ve kulübeleri belediye tarafından temin edilmek üzere başı boş hayvanları sahiplendirmeye hazırlanıyor.

Nilüfer Belediyesi, veterinerlik hizmetlerini ve bu alandaki projelerini paylaşmak üzere sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptı. Bursa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Zehra Çelikok ile HAYTAP, ULUVET temsilcileri ve Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her fikre açık olduklarını söyledi.

Sokakta zor durumda olan hayvanlara sahip çıkmak için çaba gösterdiklerini belirten Bozbey, sokak hayvanları için doğal yaşama merkezleri ve beslenme odakları oluşturacaklarını, ayrıca örnek bir projeye daha imza atarak, Bursa‘nın ilk köpek parkını açacaklarını söyledi.

Köpeklerin parklara girişinin yasaklanmasının ardından hayvan severlerin taleplerini dikkate alarak böyle bir proje geliştirdiklerini kaydeden Bozbey, Altınşehir Mahallesi Hipodrom yanında toplam 20 bin metrekarelik bir alanda yapılan park ve koşu yolu düzenlemesi kapsamında bölgeye 1900 metrekarelik bir alanda köpek parkı yapılacağını bildirdi.

345 metrekarelik bir yaya yolu, 3 çeşme, 2 fiskiyeli süs havuzu, 2 kum kavuzu, 12 adet köpek oyun ünitesi ve çeşitli bilgilendirme tabelalarının yer alacağı köpek parkının Türkiye‘deki ilk örneklerden biri olacağını kaydeden Başkan Bozbey, evde köpek besleme alışkanlığının yaygın olduğu Nilüfer‘de, her gün evcil dostlarını yürüyüşe çıkaran Nilüferli hayvan dostlarının böylelikle köpekleriyle keyifli zaman geçirebilecekleri bir parka kavuşacağını vurguladı.

Bunun dışında Nilüfer‘deki diğer parklara ve yürüyüş yollarına da köpek wc aparatı yerleştireceklerini kaydeden Bozbey, sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için de ‘Her siteye bir köpek‘ kampanyası başlatılacağını söyledi. Bozbey, kampanya kapsamında aşıları, sağlık kontrolleri, mamaları ve kulübeleri belediye tarafından karşılanacak köpeklere site halkından sadece sevgi göstermelerini istedi.

Toplantıya katılan sivil toplum örgütleri temsilcileri ise destek ve çalışmalarından dolayı Başkan Bozbey‘e teşekkür etti.

Kaynak: İHA