Müsiad‘tan Umem Projesi‘ne Destek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Van Şube Başkanı (MÜSİAD) Abdulahat Arvas, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi‘nin işverenlere de yarayacağını belirterek, "Biz MÜSİAD olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, konuyla ilgili İş-Kur İl Müdürü Abdulkerim Arvas ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Genel Sekreteri Necdet Takva‘nın kendilerini ziyaret ettiğini anımsatarak proje ile ara eleman sıkıntısını giderebileceklerini söyledi. MÜSİAD Van Şubesi olarak bugün 30 iş adamı üyelerinin olduğunu belirten Arvas, "Ancak hala bizim ve birçok üyemizin kalifiyeli eleman sıkıntısı devam ediyor. Doğrusu bu proje beni umutlandırdı. İşi olmayanlar meslek edinecek, bizlerde kalifiye eleman bulmuş olacağız" dedi.

Türkiye geneli 19 pilot il arasında Van‘ın da yer alıyor olmasının büyük bir avantaj olduğunu anlatan Abdulahat Arvas, "Bu projenin temel felsefesi işsizlikle mücadeledir. Bunun için 500 milyar bir kaynak aktarılmış. Bunun için Van Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 4 sınıf açıldı. Genç arkadaşlarımız 20‘şer kişilik bu 4 sınıfta eğitimlerini görecek. 400 ile 600 saat kadar sürecek bu kurslarda bilgisayar programcısı, kaynakçı, motorcu ve elektrikçi gençler yetişecek. Bu kurslara katılan gençler ayrıca İş-Kur İl Müdürlüğü aracılığı ile günlük 15 TL ücret alacak. Buradan sertifikaları ile gelen kalifiyeli elemanlara biz işverenler olarak kapımızı açacağız. Biz ihtiyaç duyduğumuz eleman ihtiyacı kendilerine ilettik. Kurslar için kendilerine gerekirse toplantı salonumuzu açmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: İHA