Mudanya‘da Gergin Meclis Toplantısı

Mudanya Belediye Meclisi toplantısında 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave imar planlarının görüşülmesi sert tartışmalara sahne oldu Mudanya Belediye Meclisi‘nin 28.

Mudanya Belediye Meclisi toplantısında 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave imar planlarının görüşülmesi sert tartışmalara sahne oldu

Mudanya Belediye Meclisi‘nin 28. toplantısı 10 maddelik gündemle açıldı. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantının 9. maddesi olan imar komisyonunun 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave imar planlarıyla ilgili raporun görüşülmesi sırasında, muhalefet oylamadan önce açıklama yapmak istedi. Belediye Başkanı Hasanr Aktürk, önce İmar Komisyonu Başkanı Nalan Baysan‘ın konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Baysan‘ın planla ilgili açıklama yapmasının ardından söz alan Mimar Aysun Çay, "Bugün meclisimizde karara bağlanması istenilen planın kabulü için, 1/5000 nazım plan tadilatlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nce onaylanarak kesin karara bağlanma sürecinin tamamlanmasını beklemek durumundayız. Şu andaki planın içeriği 2. planda olup, maksadımız kişilerin yıpratılması veya zor durumda bırakılması için muhalefet yapmak değildir. Sadece gerekli prosedürün yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

Grup başkanı olarak söz alan CHP‘li Erhan Özekin, planın ayrıntılarıyla görüşülmeden kabul edilmesinden yana olmadıklarını, öncelikle 1/5000‘lik planın Büyükşehir Belediyesi‘nce kabul edilmesinin ardından ayrıntılı bir şekilde görüşüldükten sonra oylanması gerektiğini savundu.

Başkan Hasan Aktürk, başka söyleyecek sözü olan olup olmadığını sordu. AK Partili meclis katibi Erol Koparan söz hakkı istedi. Ancak Aktürk, "Hayır, sana söz vermek istemiyorum, lütfen sus. Bu konuyu daha sonra konuşuruz" diyerek oylamaya geçti.

Oylamada, CHP grubu ve Erol Koparan ret oyu verdi. Bağımsız üye Atilla Kurtuluş ve diğer AK Parti grubunun oylarıyla imar planı raporu oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.

Meclisin sona ermesinin ardından tekrar konuşma yapmak isteyen Koparan‘a dışarı çıkmak üzere olan Başkan Aktürk‘ün müdahalesi sert oldu. Koparan‘ın konuşmasına müsaade etmeyen Aktürk, konuşmakta ısrar eden Koparan‘ın zabıtalar tarafında dışarı çıkarılmasını istedi. Daha sonra partililerin araya girmesiyle yatıştırılan Erol Koparan başkanın odasına alındı.

Kaynak: İHA