Mezitli‘deki Denetimler Sürüyor

Mersin‘in merkez ilçesi Mezitli‘deki kurulan semt pazarlarındaki gıda üretimi ve satışına yönelik denetimler sürdürülürken, mevcut işletmelerin de sıkı bir kontrolden geçirildiği bildirildi.

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü‘ne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen denetimler kapsamında; haksız rekabetin önüne geçilerek, sağlıksız ürün satışı ve usulsüz uygulamaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Denetimlerin, ilçe genelinde kurulan tüm semt pazarlarında sürdürüldüğüne dikkat çekilirken, yine bölgede dilencilerin yanı sıra seyyar satıcı ve ruhsatsız işyerlerine de taviz verilmediği kaydedildi.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, insanların sağlıklı ve güvenilir bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için gece gündüz demeden yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Yıldırım, Zabıta Müdürlüğü‘ne bağlı ekiplerin kurallara uymayan esnaflarla ilgili olarak yasalar kapsamında çeşitli yaptırımlarda bulunduğunu ifade ederek, buradaki amaçlarınınsa esnafı cezalandırmak değil, halk sağlığının korunması olduğunu dile getirdi.

Halka daha iyi hizmet sunulabilmesi adına çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceği bilgisini veren Uğur Yıldırım, “Mezitli‘de işyeri bulunan esnafımızdan ricamız; kurallara özen göstermeleri ve müşteri memnuniyetini sağlamalarıdır. Yeni işyeri açacak esnaflarımız işyerini satın almadan veya kiralamadan önce Mezitli Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü‘ne başvuruda bulunup, işyeri ruhsatı yönünden herhangi bir sakınca olup olmadığı konusunda bilgi aldıktan sonra diğer işlemlere devam etmeleridir” dedi.

Kaynak: İHA