Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül:

Malatya Tarım Müdürü Hamit Aygül , tarımın modern teknoloji yöntemleri ile yapılması halinde daha fazla verim alındığını vurguladı.

Battalgazi Tarım Meslek lisesinde yapılan Mesleki Kariyer Günleri Programının konuğu Malatya Tarım Müdürü Hamit Aygül oldu.

Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım Meslek Lisesi‘nin Müdürü İdris Fırat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat, okul hakkında bildiler verdi okulun geçmişi ve şu anki durumunu aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı ise, Tarım Meslek Lises‘nin Malatya‘da tek olduğunu hatırlatıp, Meslek Liseleri içinde özel bir yeri olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk da, "Sevgili öğrenciler sizlerin gelecek kaygılarınıza yön verebilmek yapacağınız mesleki çalışmalarınızda ve ilerleyen eğitim döneminde sizlere tecrübeler kazandırması açısından bu kariyer günlerini düzenliyoruz umarım istifade edersiniz" dedi.

İl Tarım Müdürü Hamit Aygül ise, "İlimiz tarım bölgesidir. 1 milyon 241 bin hektar alan mevcuduna sahip. Bu alanın yüzde 40‘ı tarım alanıdır. Bu da ilimizin tarıma uygun arazisinin olduğunu gösteriyor" dedi. Aygül, tarımın modern teknoloji yöntemleri ile yapılması halinde daha fazla verim alındığını vurguladı.

Malatya da tarım meslek lisemizin önemi bu bakımdan büyüktür. Bizler, sizlere örnek olması açısından burada ilimizde yaptığımız çalışmaları anlatmaya geldik"ifadelereni kullandı.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrenciler merak ettikleri konularda konuşmacılara sorular yöneltti.

Kaynak: İHA