Mahalli Sanatçının Ailesi Temyize Gidiyor

Konya‘nın Kulu ilçesinde öldürülen mahalli sanatçı Erol Özmen‘in katiline 15 yıl hapis cezası verilmesinin ardından cezayı az bulan ailesi temyize gitme kararı aldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen mahalli sanatçı cinayeti davasının karar duruşması 28 Şubat 2011 tarihinde yapılmıştı. Duruşmada tutuklu sanık Emre Ü.‘ye mahkeme heyeti kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verip, haksız tahrik maddelerinin oluşması nedeniyle önce 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de cezasını 15 yıla düşürmüştü. Kararın çıkmasının ardından öldürülen mahalli sanatçı Erol Özmen‘in (38) ailesi ve yakınları cezayı az bulduklarını belirterek tepki gösterdi. 2

çocuğunun yetim kaldığını belirten Hacer Özmen, "Ben olay günü eşimin kavga için gittiğini düşünmüyorum. Kavga için giden eli boş mu gider, en azından kendisini savunacak bir şeyler götürür. Mahkemenin verdiği cezayı çok az bulduk, kocamın yaşı kadar ceza vermeleri gerekir. O yüzden bir üst mahkemeye başvuracağız ve yargılanmanın yeniden yapılmasını talep edeceğiz" dedi.

Erol Özmen‘in ağabeyi Yaşar Özmen de, "Ağabeyim öldükten sonra iki çocuğu ve eşi ortada kaldı. Şu anda hiçbir sosyal güvenceleri ve gelirleri yok. Konuşmaya giden ağabeyim öldürülüyor ve katili 15 yıl ceza alıyor. Geride eşi ve çocukları kaldı, şimdi ne olacak. Biz bu yanlıştan dönülmesi ve katilin daha fazla ceza alması için temyize gideceğiz" şeklinde konuştu.

Olay, 27 Eylül 2010 tarihinde Konya‘nın Kulu ilçesinde meydana gelmişti. Mahalli ses sanatçısı Erol Özmen (38) ile Emre Ü. (24) Kulu Konya Karayolu‘na yakın bir yerde iş yüzünden tartışmış, tartışmada Emre Ü., Erol Özmen‘i kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu.

Kaynak: İHA