Libya‘dan Tahliyeler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Libya‘dan 21 bin 592 kişinin Türkiye‘ye giriş yaptığını, Trablus‘tan İstanbul‘a hareket eden Ankara feribotundaki 896‘sı yabancı olmak üzere, toplam bin 68 yolcu ile birlikte tahliye edilenlerin sayısınin 22 bin 660‘a ulaşacığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, Libya‘dan 18 tarifeli, 25 özel tahliye ve 25 askeri olmak üzere, toplam 68 uçak, 5 gemi, 1 firkateyn ve özel şirketler tarafından getirilenlerle beraber toplam 21 bin 592 kişinin Türkiye‘ye giriş yaptığı bildirildi. Getirilen yolcuların 2 bin 985‘inin de yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.

Diğer taraftan, Türkiye‘ye doğru seyir halinde olan ve Trablus‘tan İstanbul‘a hareket eden Ankara feribotundaki 896‘sı yabancı olmak üzere, toplam bin 68 yolcu ile birlikte tahliye edilenlerin sayısının 22 bin 660‘a ulaşacığı belirtildi.

Türkiye‘ye getirilen vatandaşların, Marmaris ve Dalaman‘da kurulan Kabul Merkezlerimizde karşılanarak, ihtiyaç duydukları takdirde konaklamalarının sağlandığı ve temin edilen otobüslerle gidecekleri şehirlere gönderildiği ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Libya‘dan ‘Captain Elio‘ isimli Suriye gemisi ile yola çıkan 812 Suriye vatandaşının, bugün akşam saatlerinde Marmaris Limanı‘nda olmasının beklendiği belirtilerek, Türk ve Suriye yetkililerince karşılanacak olan Suriye vatandaşlarının, Marmaris Limanı‘nda kurulu bulunan Kabul Merkezinde dinlendirilerek, gıda, sağlık ve benzeri ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından, Türkiye tarafından sağlanan otobüslerle Hatay-Cilvegözü sınır kapısına kadar götürülecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA