Kültür Köprüsü Projesi Elemeleri Başladı

Tokat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü‘nce hazırlanan "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında bölge elemelerine katılacak öğrenciler Vali Hüseyin Aksoy‘u ziyaret etti.

Yetiştirme yurtlarında koruma altında bulunan çocuk ve gençlerin sağlıklı ve disiplinli psiko-sosyal ve bedensel gelişim göstermeleri, kendilerini ifade edebilmeleri, çocuklar arasındaki arkadaşlık ilişkilerine ve etkileşme katkı sağlamak, çocukların farklı illeri görmeleri ve o ilin sosyal, kültürel ve tarihsel dokusu hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü‘nce çeşitli etkinlikler organize ediliyor. Bu etkinlikler kapsamında yetiştirme yurtlarında korunma altında bulunan çocuk ve gençlere yönelik Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü‘nce düzenlenen etkinlikler kapsamında, Tokat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü‘nce hazırlanan Kültür Köprüsü Projesi‘nin bölge elemeleri başladı. Vali Aksoy, bölge elemelerine katılacak öğrencileri Valilik Toplantı Salonu‘nda kabul etti ve başarılar diledi.

Tokat İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü‘nce iller arası köprü inşa edilerek ülke barışına hizmet etmeyi amaçlayan türkü, şiir ve stant dallarında yarışma formatında gerçekleştirilecek olan ‘Kültür Köprüsü‘ isimli bir proje Vali Aksoy‘a ziyarette anlatıldı. Samsun İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal‘ın da katıldığı ziyarette konuşan Vali Aksoy, "Burada geçireceğiniz günler umarım güzel anılar oluşturur. Bu proje çok önemli. Umuyorum ki, sizler bu proje kapsamında bölgeyle ilgili, arkadaşlarınızla ilgili güzel izlenimler gerçekleştirmiş olursunuz” dedi.

Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet ettikten sonra, çeşitli hediyeler verdi. Bu arada, finaller 19-21 Mayıs tarihleri arasında Tokat‘ta gerçekleştirilecek. Bölge elemeleri Samsun, Kastamonu, Zonguldak, Sinop, Tokat, Amasya ve Trabzon illerinde yapılacak.

Kaynak: İHA