İstanbul'un 8. Tepesi açıldı

İstanbul Sapphire'in 360 derece seyir terası kapılarını açtı.

İstanbul'un 8. Tepesi açıldı
Turizm Bakanlığı tarafından günlük destinasyon alanı ilan edilen 4. Levent'teki 66 katlı İstanbul Sapphire'in 360 derece seyir terası kapılarını açtı. Anten yüksekliği 261 metre, bina yüksekliği 236 metre olan bina, Moskova hariç Avrupa'nın en yüksek binası olarak sunuluyor. AVM, rezidans ve seyir terasından oluşan projenin seyir terası, yıllık 15 milyon ziyaretçiyi hedefliyor. Kiler GYO tarafından 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen İstanbul Sapphire'de mağaza kısmı ise bugün Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile açılacak.

Hedef 550 milyon dolar

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, amaçlarının Türkiye'ye yakışan bir projeyi hayata geçirmek olduğunu belirtti. Kiler, ''New York, Paris, Londra, Tokyo, Dubai gibi dünyanın belli başlı şehirlerinin ardından Sapphire İstanbul'a, bir dünya metropolüne yakışacak Seyir Terası hediye ediyor" dedi. Kiler, projeden 500 ile 550 milyon dolar gelir hedeflediklerini söyledi.

Projede rezidansların yüzde 60'ı satıldı. 7 bin ile 12 bin dolar arasında değişen metrekare fiyatları yüzde 10 zamlanacak.

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da Levent'in İstanbul'un yüksek bölgelerinden olduğunu, Sapphire tepesine çıkınca Çamlıca tepesinin 100 metre üzerine çıkılmış olduğunu kaydetti. Alkaş, dükkanlarda doluluk oranının yüzde 90'ı aştığını söyledi.