Iğdır‘da Bayan Çiftçiler Yarıştı

Iğdır Tarım İl Müdürlüğü‘nce düzenlenen programla bayan çiftçiler yarıştı.

Kültür Merkezi‘nde yapılan yarışma öncesi bir konuşma yapan Iğdır Valisi Amir Çiçek, bayanların kültürlü olması gerektiğini söyledi. Bunun için de eğitime önem verilmesi ve çocukların okutulmasına dikkat çeken Vali Çiçek, "Bilinçli bir anne toplumun temel taşıdır. Bu cesareti gösterip yarışmaya katılmanız bile taktir edilecek olaydır. Tarlada erkek ve kadın beraber çalışmalı, üretime katkı sağlamalıdır. En iyi ürünü nasıl yetiştiririm, nasıl kar ederim demelidir?" dedi.

Tarım İl Müdürü Mehmet Turan ise, ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması‘ yaptıklarını belirterek, "Amacımız kadın çiftçilerimizin daha bilinçli olmasıdır. Bu bilinçle hayvancılık ve tarımda kaliteli ürün almaktır. Bir tarım ülkesi olan Türkiye‘mizde tarımsal üretimde en az erkekler kadar katkıları ve emekleri olan kadın çiftçilerimizi böyle bir platformda görmek bizleri gerçekten ziyadesiyle memnun etmekte ve umutlandırmaktadır. Kadınlarımız her iş alanında olduğu gibi çiftçilik alanında da bilimsel ve teknik konularda yeterliliklerini bizlere göstermektedirler. Bu durum karşımda da bize düşen kendileriyle gurur duymaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen yarışmada 14 bayan çiftçi yarıştı. Yarışma sonucunda Yüzbaşılar köyünden Nuriye Akkuş birinci, Özdemir köyünden Aysel Güley ikinci ve Akyumak köyünden Neslihan Tuner üçüncü oldu. Birinci olanlara Iğdır Ziraat Odası ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA