Güroymak‘ta ‘Beni Kazanın‘ Projesi

Bitlis‘in Güroymak ilçesinde Sağlık Grup Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı‘nın (DPT) Sosyal Destek Programı‘nda (SODES) desteklenen "Beni Kazanın" projesi açılışı Güroymak Kültür Merkezi‘nde yapıldı.

Açılış töreninden Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Ebru Çongaralı, uyuşturucu maddelerinin zararlarını slayt gösterileriyle anlatımını yaptı. Slayt gösterisinin ardından öğrencilere zararlı maddeler hakkında konuşma yapan Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, "Benim üç yaşında bir oğlum var televizyonda akciğer ile ilgili reklamı gördüğü zaman hemen baba ne kadar iğrenç bunu nasıl içiyorlar diye hayretler içinde kalıyor. Yetişkinler sonunu düşünmeden bunu çok daha rahatlıkla içebiliyorlar. Gırtlak kanseri ile ilgili televizyonda görüntüler çıkıyor. İçinizde sigara içen varsa sağlığı için hemen terk etsin. Yaşarken nasıl yaşadığımız çok önemli. Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi bu alışkanlıklar genç yaşlarda başlar. Genç yaşlarda nasıl öğrendiysek ileride de bu öyle devam eder" dedi.

Kaymakam Yılmaz, öğrencilerin bu yaşların çok önemli olduğunu, ileride iyi bir okulda okuyup iyi bir meslek sahibi olmak için şu andaki davranışlarının çok önemli olduğunu belirterek "Hem ailenizi, hem yakın çevrenizi bu kötü alışkanlıklardan korumak için size çok büyük görev düşüyor. Yarın keşke dememek için hem ruh sağlığınızı, hem vücut sağlığınızı bu zararlı maddelerden korumanız gerekiyor. Bu bağımlılık içeren maddeler ileride hem sizin için hem aileniz için çok büyük zararlar teşkil eder. Bize bu konularla ilgili her türlü şikayette bulunabilirsiniz. Bu konu hakkında danışmaktan çekinseniz bile bir mektup yazıp arkasına Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz yazın o mektup bana ulaşır. Biz de gereğini yaparız" diye konuştu.

Konuşmasının ardından projede emeği geçenlere teşekkür eden Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, projenin hayırlı olmasını diledi.

Açılışa Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, daire amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA