Gündüz hırsızları altınları çaldı

"Yaşar Abla panik yapma, evin soyuldu"

Gündüz hırsızları altınları çaldı
Adana'da gündüz kapı kilidini kırarak girdikleri evden bin 500 liralık ziynet eşyası çalan 3 kişi, kendilerinden şüphelenen sivil polislerce kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerin soyduğu evin sahibini arayan komşusu, "Yaşar Abla panik yapma, evin soyuldu, polisler yakaladı hemen gel" diyerek hırsızlığı haber verdi.

Kurtuluş Mahallesi'nde giriş kapısı açık olan İlter Apartmanı'na giren 18 yaşındaki M.D., İ.Z. ve S.İ., 4'üncü katta oturan Yaşar ve Ali Kanat çiftine ait dairenin kapı kilidini tornavida ile kırarak içeri girdi. Evin altını üstüne getiren hırsızlar, bin 500 liralık ziynet eşyası ile bir şişe viskiyi çalıp, kaçtı. Evden çıkıp giderken, kendisinden şüphelenen sivil Güven Timi ekiplerince fark edilen 3 şüpheli, viski şişesini atıp, kaçmaya başladı. Kaçarken çorabın içine sakladıkları kapı kilidini çöpe atan şüpheliler, kısa süren kovalamaca sonrasında yakalandı.

''ZİYNET EŞYASI VE VİSKİ ÇALDILAR''
Şüphelilerin üzerinden evden çaldıkları ziynet eşyaları ile kilidi kırmak için kullandıkları tornavida çıktı. 3 şüpheli, "Biz o apartmana adres sormak için girmiştik. Suç işlemedik" diye savunma yaptı. Uzun süre hırsızların soyduğu daireyi saptamaya çalışan polis ekipleri, apartmandaki daireleri tek tek kontrol etti. Yaşar ve Ali Kanat çiftinin oturduğu dairenin kapısının açık olduğunu görüp, kontrol ettiklerinde bu evin soyulduğunu saptayan polis, ev sahiplerine ulaşmak için çalışma başlattı. Bu sırada, Yaşar Kanat'ı tanıyan bir komşusu, onu cep telefonuyla arayarak durumu haber verdi.

''ADRES SORMAK İÇİN GİRMİŞTİK''
Evde olmadıkları sırada evlerinin soyulduğunu komşularından öğrenen Kanat çifti, kısa sürede geldi. Sokaktaki polislerin arasından resmi ekip otosuna ulaşmaya çalışan Yaşar Kanat, "Kim onlar, bırakın da göreyim" diyerek şüphelilere saldırmak istedi. Sivil polislerce güçlükle sakinleştirilen kadın, şüphelilerin evdeki eşyaları da dağıttığını görünce, şoka girip, ağlamaya başladı. Kanat'ı, eşi ve komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Sorguları süren şüphelilerden S.İ.'nin 10 ayrı hırsızlık suçundan polis kaydının bulunduğu, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce başka bir olayla ilgili arandığı anlaşıldı.