Gediz’E Yeni Müftü

Kütahya’nın Gediz İlçesine yeni müftü ataması yapıldı.

Yaklaşık 2 ay önce Uşak Karahallı İlçesine atanan Müftü Mustafa Kocagöz’den boşalan Gediz Müftülüğüne İsmail Hakkı Selim getirildi.

1952 yılında Trabzon Araklı Taşgeçit köyünde doğan Müftü İsmail Hakkı Selim, ilköğrenimini doğum yerinde tamamladıktan sonra orta ve yüksek öğrenimini İstanbul’da yaptı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Müftü İsmail Hakkı Selim, yurdun birçok bölgesinde imam hatiplik yaptıktan sonra Sakarya Sapanca’da vaizlik yaptı. Bir süre Hollanda’da din hizmetleri görevi de yapan Müftü İsmail Hakkı Selim, yurt dışı görevini tamamladıktan sonra, tekrar Sakarya’nın Taraklı, Hendek ilçeleri ile Sakarya-Kocaeli müftülüklerinde görev aldı.

2004 yılında Sakarya İl Müftü Muavinliğine getirilen Müftü İsmail Hakkı Selim, 2008 yılında atandığı Sakarya Merkez Erenler Müftülüğü görevini sürdürüyordu.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Müftü İsmail Hakkı Selim, yeni atandığı Gediz Müftülüğü görevinde, bu güne kadar yapılan tüm çalışmalara katkı sağlamak ve eksikleri tamamlamak için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti.

Kaynak: İHA