Fatih Erbakan'ın durumu ne olacak?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, vefat eden SP lideri Necmettin Erbakan'ın yerine oğlu Fatih Erbakan'ın geçebileceğini söyledi.

Fatih Erbakan'ın durumu ne olacak?
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan Haber Türk'te yayınlanan 'Balçiçek İlter'le Söz Sende' programının konuğuydu. Saadet Partisi'nin ileriye dönük planlarının konuşulduğu programda Kazan, Fatih Erbakan'ın Genel Başkanlığa geçeceği yönünde sinyaller verdi.

Balçiçek İlter'in, 'bundan sonra Saadet Partisi'nde Fatih Erbakan'ın rolü ne olacak' sorusuna Şevket Kazan, "Fatih Erbakan herşeyden önce Erbakan Hocamızın oğludur. Erbakan Hocamız gibi siyasetle yatıp kalkan birinin oğlu olarak Fatih Erbakan'ın siyasetten uzak olması mümkün değildir. Şuan da partimizin genel idare kurulu üyesi konumundadır. Tabiatıyla birgün partinin genel başkanı olabilir. Bugünkü şartlar itibariyle onun da ismi dahil olmak üzere yarın herşey değerlendirilecektir. En isabetli kararı yarın genel idare kurulumuz verecektir. Fatih Erbakan'ın siyasete kazandırılması, yetişmesi Türk siyaseti için övünülecek konuma gelmesine hizmet etmek, Erbakan Hoca'nın yardımcıları olarak bizim temel vazifemizdir" cevabını verdi.

AÇ TAVUK KENDİNİ AMBARDA GÖRÜRMÜŞ

Şevket Kazan, Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından AK Parti'nin oyları arttı, seçmen AK Parti'ye kayar yorumları yapıldı. Katılıyor musunuz bu yorumlara? Sorusunu, "Bazı sözler vardır 'aç tavuk kendini ambarda görürmüş' diye AK Parti'nin elbette oya ihtiyacı var. Çünkü daha önceki seçimde aldığı oyun altına düşmemeye, itibarını kaybetmemeye çalışıyor. Ama şunu çok iyi bilsinler ki müthiş bir Saadet fırtınası geliyor" şeklinde cevapladı. 

Çocukluk anılarında en çok babasını sevdiğini söyleyen Şevket Kazan, "Ama siyasete atıldıktan sonra Erbakan Hocamız benim kalbimde baş köşededir. Erbakan, hem çok iyi bir arkadaş, hem çok iyi bir lider, Türk siyaseti böyle bir lideri tanır mı? Allah kerim diyorum" dedi.

Saadet Partisi yarın toplanacak olan Genel İdare Kurulu'nda Genel Başkan Vekilini seçecek.

BEYAZ GAZETE ÖZEL