Ergenekon Soruşturması Sürüyor

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara‘da gözaltına alınan Çoşkun Musluk‘un avukatı Serkan Günel müvekkili ile görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘ne geldi.

Müvekkili Çoşkun Musluk ile görüşen avukat Serkan Günel, daha sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorularını değerlendirdi. Günel, "Herkes beklemede içeride. Şu anda emniyette ifade verilip verilmeme durumu tartışılıyor. Bu süreçte görmüşsünüzdür emniyette en az kalınma süresi 4 günden başlıyor. Gözaltında olanlar bunu en kısa sürede sonuçlandırmak istiyor. Emniyette ifade vermemek sorulardan kaçmak değil, sadece bu süreyi kısaltmak istiyorlar" dedi.

Günel, "Kimsenin burada cevap verme konusunda korktuğu en ufak bir soru yok. Ancak herkes durumu anlamaya çalışıyor. Kimseye şu anda somut olarak söylenmiş bir gözaltına alınma sebebi yok. Biz de durumun artılarını eksilerini anlatıyoruz. Bizim amacımız bu durum biran önce hızlansın. Biran önce soruşturmanın asıl aşaması olan savcılık kısmına geçilsin istiyoruz. Ancak maalesef ki bu süreçte çok yanlış uygulama var. Delilleri toplayan emniyet aynı zamanda delilleri inceleyen kişi oluyor. Böylece

soruşturmayı asıl yürüten savcıda sorularını bile emniyetin hazırladığı bir soruşturmayı yürütmek durumunda kalıyor. Buda yanlış bir durum. Biz biran önce adli makamların önüne çıkmak istiyoruz. Bu makamlar tarafından sorgulanmak istiyoruz" diye konuştu.

Nezarethanenin çok soğuk olduğundan yakınan avukat Serkan Günel, "Gözaltına alınanların hepsi ayrı ayrı hücrelerde tutuluyor, birbirleriyle irtibatları kesilmiş durumdadır. Ayrıca nezaret koşullarıyla ilgili şikayetler var. Soğuktan şikayet geldi. Hava soğuk bir de nezarethane ne kadar konforlu olabilir ki. Emniyet görevlileri şu an ele geçen belgeleri inceliyor, bilgisayarların imajlarını alıyor. Sorgu için gerekli hazırlıkları tamamlıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA