Düzce İgm Mart Ayı 4. Toplantısı Yapıldı

Düzce İl Genel Meclisi Mart ayı 4. birleşimi yapıldı.

Meclis Başkanı Sinan Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda birçok konu ela alındı.

Düzce İl Özel İdaresi ikinci Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı kapsamında yürütülen "Rural Economic Diversification Berry Demonstration Anchor" projesi ile hibe alacak. İlk etapta projenin yüzde 10‘luk dilimi olan 19 bin 440 avro için resmi olarak proje başvuru formunda istenen göreve sorumlulukların yerine getirileceği taahhüt edildi. Merkezi Finans İhale Birimi ile sözleşme imzalanmasının ardından, hibe tutarının belirlenen süre içerisinde geri ödenmemesi halinde 19 bin 440 avronun Özel İdarenin İller Bankası payından kesileceği öğrenildi. Öte yandan programın yürütücülüğünü İl Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin‘in üstleneceği ifade edildi.

Özel İdare Norm Kadro İlke ve Standartları uyarınca kurum bünyesinde açılan sivil savunma uzmanı ve teknik ressam kadrolarının iptali onaylandı.

Konu İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantıları 4. birleşiminde gündeme geldi. Konuyla ilgili hazırlanan raporları meclise sunan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin Bu kadrolar yerine 1. dereceli uzman ve 6. dereceli tekniker kadrolarının ihdas edilmesini uygun bulduklarını kaydetti.

Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Fevzi Çakmak Mahallesindeki iş merkezinde 18 dükkan kiraya verilecek.

İl Özel İdaresi tarafından yapılacak ihale neticesinde dükkanlar 10 yıllığına talepte bulunanlara kiralanacak. Konu İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantıları 4. birleşiminden gündeme geldi. Özel İdare Ruhsat Denetim Müdürlüğü tarafından Meclisi gönderilen resmi yazıda şu açıklamalara yer verildi: "5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi (F) bendi uyarınca Mülkiyeti İdareye ait olan Fevzi Çakmak Mahallesi 11 ada 42 parsel üzerinde bulunan iş merkezinin B blok ikinci katındaki 136‘dan 148‘e kadar ve 154‘ten 158‘e kadar toplam 18 adet işyerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre 10 yıllığına kiraya verilmesi gerekmektedir." Konu değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Çilimli ve Konuralp‘te çeltik üretiminin desteklenmesi amacıyla Tarım İl Müdürlüğü Bütçesine 25 bin lira aktarılması istendi.

İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Tok, İsmail Akalın, İbrahim Bilgin, İsa Bilçin, Ayhan Hacıislamoğlu, Muzaffer Bülbül ve İbrahim Canpolat tarafından hazırlanan önergede çeltik üretimine 25 bin liralık maddi destek istenerek "Çilimli ve Konuralp‘te çeltik üretiminin desteklenmesi için Özel İdare bütçesinden 25 bin liranın Tarım İl müdürlüğü bütçesine aktarılmasını talep ediyoruz.

Meclis toplantısında ayrıca Yedigöller yolu görüşüldü. 20 kilometrelik yolun yapılması komisyonlar tarafından görüşülecek.

Kaynak: İHA