Bursa’Dan Antalya’Ya Eğitim Köprüsü

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez tarafından Antalya’nın Aksu İlçesi’nde yaptırılan Celal Sönmez İlköğretim Okulu’nun resmi açılışı yapıldı.

Sönmez Holding’in eğitim ve sağlık alanında Bursa’ya yaptığı yatırımlar zincirine bir halka da Antalya’dan eklendi. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez tarafından Antalya’nın Aksu İlçesi’nin Güzelyurt Mahallesi’nde yaptırılan Celal Sönmez İlköğretim Okulu’nun resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın yanı sıra Bursa’nın önde gelen işadamları da açılışta yalnız bırakmadı.

“BABAMIN İZİNDEYİM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, topluma yapılan en önemli yatırımı eğitim alanında olduğuna işaret ederek, “Rahmetli babam Ali Osman Sönmez de gerek eğitim gerekse sağlık alanında yatırımlara önem verirdi. Allaha şükürler olsun ki bu alanlarda birçok yatırım yaptık. Rahmetli babam hep Bursa’da yatırım yaptı, ancak ben bir ilk olarak Bursa dışında Antalya’da okul yaptırdım. Burada bir yatırımımız var, onun vesilesiyle böyle hayırlı bir olayı gerçekleştirdik. Burada bizim de çorbada bir tuzumuz olsun istedik. 3 oğlum var. Onlardan da burada gelecekte böyle yatırım yapmaları için söz alıyorum” dedi.

Törene katılan Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, eğitime son derece önem verdiklerini, son 8 yılda bütçeden en fazla payın eğitime ayrılmasının bunun göstergesi olduğunu kaydetti. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da yatırımından dolayı Celal Sönmez’e teşekkür ederken, bir şölene, düğüne tanıklık ettiklerini dile getirdi.

2010 Temmuz ayında temeli atılan, 14 Şubat’ta eğitime başlayan Celal Sönmez İlköğretim Okulu’nda 32 derslik, seminer ve kapalı spor salonu bulunuyor.

Anasınıfından 8. Sınıfa kadar 766 öğrenci eğitim görürken, 30 öğretmen ve deneyimli yönetici kadrosu da hizmet veriyor.

Kaynak: İHA