"Bu Tesisler Bize Yetmeyecek"

Erzurum’da yapılan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası Erzurum başta olmak üzere çevre illerde kış sporlarına karşı müthiş bir ilgi oluştuğunu ve çocukların ailelerini zorlayarak kış sporlarını yapmak istedikleri belirtildi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, ilde kış sporlarıyla ilgili olarak müthiş bir talebin yaşandığını söyledi.

Erzurum’daki Dünya Üniversiteler kış Oyunları’na halkın çok yoğun bir ilgi gösterdiğini ve oyunlar sonrasında ise ailelerin çocuklarını spor salonlarına ve kayak merkezlerine getirerek kış sporlarını yapmalarını istediğini söyledi.

"TESİSLER YETERSİZ KALABİLİR"

Erzurum başta olmak üzere çevre illerde kış sporlarının çok büyük ilgi gördüğünü Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası bu ilginin en üst seviyeye çıktığını belirten Çintımar, “Böyle giderse mevcut tesisler bile yetersiz kalacak” dedi. Erzurum’da kış sporu kültürü zaten var olduğunu ancak sporun tabana yayılması konusunda Kış Oyunları’nın kentte müthiş bin sinerji meydana getirdiğini ifade eden Fatih Çintımar, “Biz de teşkilat olarak yeni spora başlayan sporcu adaylarına kış sporlarının doğru altyapısını verebilmek için antrenörlerimizle sürekli toplantılar yapıyoruz. Ayrıca okullarda taramalar yaparak yetenekli çocukları kış sporlarına kazandırıyoruz. Önümüzdeki yıllarda belki de Erzurum’daki tesisler yetersiz kalacak” diye konuştu.

"TESİSLER BOŞ KALMIYOR"

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sonrası başta Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül başta olmak üzere ilgili spor federasyonu başkanlarıyla sürekli irtibat halinde bulunarak ildeki spor tesislerinin boş kalmaması için mücadele verdiklerini belirten Çintımar, “Erzurum’daki tesislerde şu anda gerek milli takım kampları gerek kulüp takımları gerekse dışarıdan gelen sporcular kamp yapıyor. Bu tesislerimizin atıl kalmayacağını daha önce söyledik. Önümüzdeki yıldan itibaren farklı branşlarda Avrupa ve dünya şampiyonaları ile turnuvalar Erzurum’da yapılacak. Biz önümüzdeki süreçte tesislerden para bile kazanacağız. Zira çevre ülkelerin ilgili federasyonları Erzurum’da kamp yapmak için sürekli talepte bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA