Beğendiği Kızı Validen İstedi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Umut Evi'nde kalan Sevda Meydan'ı kendisinden isteyen Hüseyin Seçkin'e, "Kız evi naz evi. Bizden kızı almak öyle kolay değil" cevabını verdi.

Umut Evi‘nde kalan Sevda Meydan ile tanıştıktan sonra genç kızla evlenmek isteyen Hüseyin Seçkin, genç kızı Vali Memduh Oğuz‘dan istedi. Seçkin‘in ailesine "Kız evi naz evi. Bizden kız almak kolay değil" diyen Vali Oğuz, damadın ailesinin talebini önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Umut Evi sorumlusu Yeliz Ertoy ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Demirkale‘ye iletti. Sevda‘nın da düşüncesi alındıktan sonra Vali Oğuz, damadın ailesine ‘Olumludur‘ yanıtını verdi. "Söz, nişan yapılsın ama nikahta

isteriz" diyen Vali Oğuz, "Hayırlı olsun. Allah mesut bahtiyar etsin" dedi.

Nişan yüzükleri takıldıktan sonra kahve yapan Sevda Meydan, ilk kahveyi Vali Oğuz‘a ikram etti. Nişan töreninin ardından Vali Oğuz, Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Melek Gök ve ev sahibi Hasan Hüseyin Tunçbilek‘in şahitliğinde çiftin nikahı kıyıldı. Evlilik cüzdanını "Yuvayı dişi kuş yapar" diyerek genç kıza veren Vali Oğuz, "Biz kız tarafıyız, kızımıza nikah hediyesi olarak buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın veriyoruz" dedi.

Çiftin düğünün ise 26 Haziran‘da yapılacağı açıklandı.

Kaynak: İHA