Başkan Bayram, İski‘nin Yeni Yönetmeliğini Değerlendirdi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından hazırlanan yeni İçme Suyu Havzaları Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile İstanbul‘un içme suyu ihtiyacını 2040 yılına kadar karşılaması planlanan Düzce Melen Havzası için de yeni ve daha etkin kurallar geçerli olacak.

İSKİ‘nin yeni yönetmelik kararını değerlendiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram "Bizi çok farklı etkileyecek bir durum yok" dedi.

Yönetmeliğin yatırımcılar açısından bazı sıkıntılar oluşturabildiğini ifade eden Başkan Bayram "Ancak bazı yatırımcıların ruhsatla ilgili bir takım sorunları olabiliyor. Çevre ve Orman Bakanlığına yaptığımız ziyarette bu konuyu da gündeme getirdik. Tüm bunların konuşulacağı bir toplantı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Konunun tarafları arasında DSİ, Orman, İSKİ, Düzce‘deki belediyeler ve İl Özel İdaresinin yer aldığını belirten Başkan Bayram "Bunların hepsini masanın etrafında toplayıp sorunları öyle tartışmakta fayda var. Biz bunu daha önce yaptık. O yaptığımız toplantılar ve çalışmalar sonucunda da bugünkü noktaya gelmiş olduk" dedi.

Bundan sonra sürecin daha hızlı işleyeceği için, daha koordineli bir şekilde, bir arada, süreci yürütmek durumunda olduklarının altını çizen Başkan Bayram, "Sorunların aşılacağına inanıyorum. Çünkü hiç kimse ve yatırım yapmak isteyenler bununla ilgili bir sorunla karşılaşmak istemez. Ama aynı zamanda yatırım yapılırken de çevreye ilişkin bir sorun oluşturmayı da zannediyorum kimse istemez. Çünkü hepimiz bu coğrafyada yaşıyoruz. Burada meydana gelebilecek çevreye ilişkin sıkıntılar yarın hepimizi etkileyecektir. Bundan da kaçınmak lazım" diye konuştu.

Meselelerin sağduyu ile çözülebileceğini ifade eden Başkan Bayram, bugüne kadar böyle ciddi bir sorun ile karşılaşmadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA