Bakan Eroğlu, Toplu Temel Atma Törenine Katıldı

Sivas‘ta hayata geçirilen 6 projenin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, projelerin planlanan tarihten daha erken bitirilmesi konusunda yüklenici firmalardan söz aldı.

4 Eylül Spor Salonu‘nda gerçekleştirilen temel atma törenine, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç ve Mustafa Açıkalın, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaklar ve davetliler katıldı. Temel atma töreni, Sivas Belediyesi‘nin folklor oyunu ekibinin sergilemiş olduğu oyunlarla başladı.

Törende konuşma yapan AK Parti Sivas Milletvekili ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın, Türkiye ve Sivas için yapılan hizmetlerden bahsederek, "DSİ‘nin yapmış olduğu projelerin temelini atmak için buradayız. Karayolları ve DSİ, Sivas‘ımıza önemli derecede hizmetler yapmaktadır. Bugün burada inşaatı tamamlanan 6 projemizin temelini atmak için geldik. Türkiye, dünyada yaşanan ekonomik krizi atlatmıştır. Dünyada, IMF‘e başvurmamış tek ülkeyiz. 2002 yılına kadar Sivas‘ta 24 kilometre

bölünmüş yol varken, 2011 yılında 500 kilometre bölünmüş yol yaptık" dedi.

Yapılan projelerin Sivas için hayırlı olacağını söyleyen Sivas Valisi Ali Kolat da, "Hükümetimiz döneminde Sivas‘a 3 milyar Türk Lirası değerinde proje kazandırılmıştır. Ulaşım, tarım, hayvancılık sektörlerinde ciddi adımlar atılmıştır. Bakanlığımız Sivas‘a çok iyi yatırımlar yapacaktır. Bugün burada 6 tesisin temeli atılacak" ifadelerini kullandı.

Tören atma töreninde konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise, yaptıkları hizmetlerin devam edeceğini belirterek, enflasyonu yüzde 6‘lara kadar indirdiklerini söyledi. AK Parti hükümetinin, devletin millete olan borcunu ödediğini ifade eden Bakan Eroğlu, bakanlığın Edirne‘den Kars‘a kadar 3 bin 500 tane şantiyesi olduğunu söyleyerek, para sıkıntılarının olmadığını belirtti. Eroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Hükümetimiz her şeyi ele aldı. Devletin millete olan borcunu ödedi. Bakanlığımızın Edirne‘den Kars‘a kadar 3 bin 500 tane şantiyesi vardır. Para sıkıntımızı yok. Hızlı bir şekilde çalışarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hasta olmayan vatandaşımız bile hastane kuyruğunda beklerken hastalanıyordu. Şimdi böyle bir şey var mı? İlaç fiyatları azaldı. Üniversite olmayan şehrimiz kalmadı. 80 tane üniversite yaptık. Sivas‘ta 58 tane dev projenin inşaatını tamamladık. 8 tane otomatik meteoroloji ölçüm

aleti yerleştirdik. 15 tane büyük projemiz 2011 yılı içerisinde yapacağız. 45 tane dere ıslah edeceğiz. AK Parti iktidarı ile Sivas‘ın çehresi değişti. Yaptığımız hizmetler başta bütün Sivaslılar olmak üzere, tüm Türkiye‘ye hayırlı olsun."

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, projelerin yüklenici firmaları ile sözleşme imzalayarak, anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında Eroğlu, bu projelerin yapılması planlanılan tarihten daha önce bitirilmesi konusunda yüklenici firmalardan söz aldı. Müteahhitler ise, yapılacak olan projelerin 11 Aralık 2011 tarihinde saat 11.15‘te teslim edileceği sözünü verdi.

Ardından, projelerin gerçekleşeceği yerler ile canlı bağlantı yapan Eroğlu, projeler hakkında detaylı bilgi aldı. ‘Ya Allah, Bismillah‘ diyerek başlat butonuna basan Eroğlu, "İnşallah bereketli olur" dedi.

Kaynak: İHA