Bağlar Belediyesi‘nden Park

Diyarbakır‘ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından Yenihal Kavşağı‘nda yapılan Leyla Kasim Parkı düzenlenen bir törenle açıldı.

Yenihal Kavşağı‘nda yapılan parkın açılışına, Diyarbakır Büyükşehir Başkan Vekili Hafize İpek, BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce, DİSKİ Başkan Vekili Hacı Haspolat, belediye meclis üyeleri, barış anneleri grubu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, açılışta yaptığı konuşmada parkı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde açmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi. Baas rejimi tarafından idam edilen Leyla Kasim‘ın direnişçi bir Kürt kadını olduğunu söyleyen Başkan

Baran, "Bu parkla Leyla Kasim‘ın adını yaşatacağız. Bu yıl içerisinde dört tane parkı bitirdik. Leyla Kasim Parkı, şu anda tamamladığımız üçüncü parktır. Rihan Parkı yakında faaliyete geçecek. Yine DSİ kanal üstü bölgesinden nevruz alanına kadar olan alanının tümünün projelerini hazırlamış bulunmaktayız. Projeleri etaplar halinde önümüzdeki dönemden itibaren hayata geçireceğiz. Gelecek yazın sonlarına kadar tüm bu alanları tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız" dedi.

Açılışa katılan BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde böyle bir parkın Leyla Kasim adını taşımasının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi. Aydın, "Leyla Kasim bugün Diyarbakırlıların bir kızıdır. Bu kutsal çalışma için Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran, meclis üyesi çalışma arkadaşlarımıza ve belediyeye teşekkürlerimizi sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdelelerin kesilmesiyle parkın açılışı yapıldı. Açılışa katılan davetliler, 5 bin 500 metrekare alan üstüne inşa edilen ve içinde kafeterya, çocuk oyun alanları, kamelya ve spor aletleri bulunan parkı gezdi.

Kaynak: İHA