Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan Teknolojik Destek

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında Bafra Kemalpaşa İlköğretim Okulu‘na 20 adet bilgisayar hediye etti.

Öğrencilerin teknolojiyi yakında takip etmesi adına UYAP kapsamında oluşturulan teknoloji sınıfının açılışı Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Bafra Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ve Okul Müdürü Ömer Güngör tarafından yapıldı.

Bilgisayarlara ihtiyaçlarının olduklarını belirten öğrenciler, çok mutlu olduklarını, imkan sağlayan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Ömer Güngör, "Bu katkının ileride toplumda daha yararlı bireyler için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Eğitime yapılan yatırım insanların daha mutlu olmasına yol açıyor. Bu tür katkıları gönülden destekliyor, teşekkür ediyorum" diyerek Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz‘a bir plaket sundu.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ise, "Böyle anlamlı bir faaliyette bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bugün eğitim öğretimde teknoloji konusunda okulumuzda bağışta bulunan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz‘a teşekkür ediyorum. Okulumuza bir teknoloji sınıfı kazandırmış oldu. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Böyle yardımlardan mutlu olduğunu ifade eden Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, "Bilgisayarlarımızı vererek okulumuzda yeni bir sınıf oluşturduk. UYAP sistemi dolayısıyla adliyemizde bulunan bilgisayarlarımızı hediye ettik. Okul Müdürleri ile bir araya gelerek bu sınıfı oluşturduk. Burada bizim temel amacımız öğrencilerimize bilgisayar konusunda yardımcı olmak ve daha güzel bir şekilde kullanmalarını sağlayarak UYAP sistemini buradaki öğrencilere tanıtmak" diye konuştu.

UYAP ile ilgili bilgi veren Yılmaz, "Günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonunu sağlayan e-dönüşüm sürecinde e-adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Birçok insanımız UYAP‘ın ne olduğunu bilmiyor. Hem onu öğrensinler hem de kendilerini geliştirsinler. Sınıfımızın okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: İHA