Anadolu kadınlarının ilk durağı Roma

Ressam Aslı Kutluay'ın “Anadolu'dan Geldim” resim sergisi, 8-29 Mart 2011 tarihleri arasında İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşecek.

Anadolu kadınlarının ilk durağı Roma
2011 yılında Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’yı kapsayan bir turneye çıkacak olan sergi, Türkiye’den sonra ilk kez kadınlar gününde İtalyan sanatseverlerle buluşacak.

Aslı Kutluay’ın dejavü, seyahat ve okumalar sırasında yaptığı resim ve eskizlerden oluşan sergi, paleolitik çağdan günümüze, Anadolu’da yaşamış kadın figürlere yeniden hayat veriyor. “Vengo dall'Anatolia” adıyla kadınlar gününe özel olarak Türkiye dışında ilk kez Roma’da sergilenecek tablolar arasında Troyalı Helen, Florence Nightingale, Aşık Veysel’in annesi Gülizar ve Nene Hatun gibi Aslı Kutluay’a ilham veren toplam 21 kadın karakterin resimleri yer alacak.

İlk defa Belçika Kraliyeti Büyükelçisi ve Bayan Pol De Witte’nın ev sahipliğinde 27 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da hayata geçen “Anadolu’dan Geldim” projesi, Aslı Kutluay’ın eserleri için, ünlü tasarımcı Cemil İpekçi tarafından tasarlanan “İstanbul” konulu kostüm, Belçikalı şair Luc Zwaenepoel’in yazdığı şiirler ve ünlü neyzen Bilgin Canaz’ın ney performansı ile disiplinler arası bir şölen niteliğindeydi.