Ak Parti‘nin Afişleri Parçalandı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından şehrin belli noktalarına asılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın fotoğraflarının yer aldığı afişler, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parçalandı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından şehrin muhtelif yerlerine Başbakan Erdoğan‘ın fotoğrafının da yer aldığı Aliağa-Menderes Raylı Sistem açılışının duyurulduğu afişler asıldı. Kentin işlek cadde ve sokaklarına yerleştirilen yaklaşık 2 bin ilanın 300‘ü sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından parçalandı.

Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nu ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Valilikteki toplantıdan sonra sayın valimizle ikili görüşmemizde bez afiş, pankart, flama, parti amblemi gibi caddelerde herhangi bir süsleme yapmayacağımızı sayın Valimize arz ettik. Bizim buradaki amacımız İzmir‘i baştan aşağı bayrak ve flamalarla donatma düşüncemiz olmadığını paylaştık. Ayaklı billboardlarda da sadece Başbakanımızın İzmir‘e gelişi ile ilgili bilgi vardır. İZBAN‘ın açılışıyla

ilgili saat dahi yoktur. Sadece Kızılay Kan Merkezi‘ndeki açılışla ilgili saat vardır. O billboard aidiyet ifade etmez. Sadece Başbakanın İzmir‘e gelişini ifade eder. İZBAN‘ı biz şöyle yaptık, böyle yaptık anlamına gelmez. Siyaseten bir sıkıntı yok. Kriz de yok" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan‘ın fotoğraflarının bulunduğu afişin zarar görmesiyle ilgili olarak konuşan Akay, "Afiş parçalama konusuna gelince cuma namazına giderken polisler CHP‘nin dışındaki başka bir siyasi partinin militanlarının bu afişleri parçaladığını söylediler. 8-10 kişi de gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmış. Parçalanan afişleri de toplatmışlar. Burada CHP tarafından bizim pankartlarımıza bir saldırı da yok, bir kriz de yok" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, ortada herhangi bir krizin olmadığını söyledi. Kocaoğlu, "Genel başkanlar geldiğinde bu tür çalışmalar oluyor. Bizim bu afişlerin yollara konulmasında, yahut asılmasında, yahut onların toplanmasında Büyükşehir Belediyesi olarak en ufak bir müdahalemiz yok. Sabah afişleri gördük. ‘Gayet güzel bir çalışma yapmışlar‘ dedik. Her il başkanı, genel başkanı geldiğinde bunu İzmirli hemşerilerimize duyurmak için çeşitli çalışmalar yapacak. Bize yansıyan

herhangi bir kriz söz konusu değildir. İzmir açılışla bu birlikteliği başardığında 12 Haziran genel seçim sürecinin sağlıklı yürümesine de katkı koyacaktır. Biz son derece başarılı ve centilmen geçmesinden yanayız. Olumsuz bir şey olursa bundan en çok Büyükşehir Belediyesi, AK Parti ve CHP il başkanları olarak en çok üzülecek bizleriz" diye konuştu.

Kaynak: İHA