7. Boru fuarı kapılarını açtı

Türk Boru sektörü, 03- 06 Mart 2011 tarihleri arasında İhlas Fuarcılık tarafından Dünya Borucular Birliği (ITA), Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve KOSGEB'in katkılarıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nda buluştu.

7. Boru fuarı kapılarını açtı
Fuarın açılış törenine, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (UGETAM) Genel Müdürü Serkan Keleşer, Türkiye Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Mehmet Uysal, Dünya Borucular Birliği (ITA) Genel Sekreteri Phillip Knight, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ve çok sayıda davetli katıldı.

İSO Başkanı Sayın Tanıl Küçük, "Özellikle kamu kaynaklı girdi maliyetlerini rekabet ettiğimiz ülkelere yakın düzeylere çekecek, makro ve mikro reformlar gündeme geldiği takdirde, ekonomideki toparlanma, yine sanayimizin öncülüğünde 2011'de de artarak devam edeceklerdir. Bu konuda görev, hükümet ve ekonomi yönetimine düşmektedir. Giderek acımasızlaşan küresel rekabet koşullarında, rekabet gücünü geliştirmekte asıl sorumluluk, firmaların, özel sektörün omuzlarındadır. Sıkıntıları olsa da Türk sanayi, Türk özel sektörü var gücüyle koşma, küresel rekabet yarışında bir adım daha öne geçme çabasındadır ve inanıyoruz ki geçecektir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle "7. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarda boru ve ek parçaları sektöründe faaliyet gösteren şirketler, yeni ürünlerini sergileyerek ziyaretçilerle buluştu.

UGETAM A.Ş. Teknolojik Hizmetler ve Belgelendirme Müdürü Metin Baykara, 5 Mart cumartesi günü "Polietilen borular ile ilgili kalite kriterleri, problemler, çözüm önerileri, dikkat edilmesi gereken hususlar" konulu seminer verecek. Ayrıca yine aynı gün, saat Türk Loydu isimli firmadan, "Akdeniz Bölge Ofisi Sörveyörü" Emrah Akçay, "Boru Hatları Standartı, 44. baskı genel bakış" konulu sunumunu gerçekleştirecek.

Boru sektöründe adeta bir marka haline gelen Türkiye'nin boru sektöründeki kalitesinin her geçen gün arttığını dile getiren yetkililer, İMMİB verilerine göre geçen yılın ağustos ayı rakamlarına göre bu yıl boru ihracatında artış olduğunu dile getirdiler.

160 firmanın katılımcı olduğu Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nda yabancı katılımcı firma sayısı 65. Katılımcı ülkeler arasında İspanya, Suriye, Mısır, Çin, İran, İsviçre, İtalya, İngiltere, Kore, Almanya, Ukrayna, Tayvan, Norveç, Hollanda, Hindistan, Rusya, Romanya yer alıyor.

Boru ve Ek Parçaları Fuarı, yedinci yılında, her sene başarı ile gerçekleştirdiği hedeflerini daha da büyütüyor. Ülkemizin gelişimine doğru orantılı olarak büyüyen boru ve ek parçaları sektörü, kalitesini, hizmetlerini ve ürün çeşitlerini spesifik fuarında profesyonel ziyaretçileri için sergiliyor.

Yurt dışından katılım gösteren firmaları ve dünyanın dört bir yanından katılan yabancı ziyaretçileri ile geçtiğimiz senelerde başarısını kanıtlayan Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, yedinci senesinde de, yenilikleri ve gelişmeleri sektörle paylaşmaya, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi platformunu oluşturmaya ve ticareti canlandırmaya hazırlanıyor.

Üreticiler, tüketiciler, satın almacılar, yurt içi ve yurt dışı temsilcileri kısacası sektörün tüm mensupları Boru ve Ek Parçaları Fuarı'nın yedinci yılında yeniden bir araya geliyor. 7. Uluslararası Boru ve Ek Parçaları Fuarı, sektörü buluşturan ve ticareti canlandıran gerçek bir ticari platforma ev sahipliği yapıyor.

Fuar sadece katılımcı anlamında değil, yabancı ziyaretçi anlamında da başarısını sürdürecek. 18 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar, 160 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.
İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan fuar, 6 Mart akşamına kadar ziyaret edilebilecek.