13 Tonluk Su 1 Kuruştan Satılacak

Dikili Belediyesi Mart ayı Meclis toplantisini gerçekleştirdi. Toplantıya Dikili Beyediye Başkanı Osman Özgüven ve Meclis üyeleri takıldı.

Toplantıda meclis gündemine sonradan alınan belediyeye ait arsa satışları ele alındı. Meclis üyeleri arsa satışına karşı çıktı. Mecliste diğer bir karar ise 10 tonu 1 kuruştan verilen suyun 13 tona çıkarılması oldu. Gündeme sonradan eklenen belediyeye ait ticari alanı ve Çalıtepe mevkiinde bulunan 2 bin metre kare alanın ihale edilmesi yolu ile satılması görüşüldü. Mecli toplantısında gündeme gelen ticari alanın satışına Meclis üyelerinden CHP meclis Üyesi Sema Akın, AKP Meclis Üyesi Zeynep Çetin, MHP Ahmet Çamer karşı çıktı. Özgüven yapmış olduğu açıklamada "Burasının tamamı belediye hizmet alanı idi. Belediye hizmet alanı olması ile kaymakamlık, burasının satışı için idari mahkemeye başvurdu. İdare mahkemenin kararı ile buranın satışı durduruldu. Burası Kamusal alan ve belediye hizmet alanı. Ticari alan yapamazsınız. Zaten burası on yıldır ticaret alanı idi. Biz burasını ikiye böldük. Bir tanesini belediye hizmet alanı olarak bıraktık. Diğeri de ticari alan olarak bırakıldı. Bu ticari alanı satmamızdaki maksat, resmi hizmet alanı olarak ta satabilirdik ama resmi hizmet alanı olarak alacak kimse olmaz. Burasını ticaret alanı haline dönüştürdük. Satabilirsek satacağız. Belediyenin diğer hizmetlerinde jeotermal gibi kullanacağız. Bunu da gündeme getirmemizde ki amaç yasal hale getirdiğimiz içindir. Bu yüzden meclisimizin onayına sunuyoruz" dedi. MHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çamer de ; "Belediye olarak sata sata bir yere varamayız. Lütfen yönetim Dikilinin ekonomik gelirlerini yükseltecek projeler üzerinde çalışmaya başlayalım" sözleri ile alanın satılmaması gerektiğini belirtti. Bunu üzerine ise Başkan Özgüven; "Peki beraber yükseltelim o zaman. Sizde belediye meclis üyesisiniz. Önerileriniz neler" şeklinde öneri istedi. Oylamaya sunulan ticari alan satışı 7 evet, CHP meclis Üyesi Sema Akın, AKP Meclis Üyesi Zeynep Çetin, MHP Ahmet Çamer hayır oyları ile satış oy çokluğu sebebiyle kabul edildi.

DSİ YAKAMOZ DERESİNİ ISLAH EDECEK

Meclis toplantısında diğer gündem olarak ta görüşülen yakamoz deresinin DSİ tarafından ıslahı oldu. Başkan Özgüven DSİ müdürlüğünün yapılacak olan ıslah çalışmaları neticesinde yapılan her türlü zorluklardan belediyenin sorumlu olduğunu belirten bir protokol gönderdiğini belirterek meclis üyelerinin oylamasını istedi. Özgüven "DSİ, Damargöl ve Yakamoz deresini ıslah çalışmasını yapmayacak. Bunun için bize bir protokol gönderdi. Bu protokolde çalışmalarda karşılarına çıkacak kamulaştırma, yollarlın bozulmasında, tekrar yapılmasına kadar, buradan doğacak zararları siz karşılayacaksınız. Şeklinde ibareler var. Oylarınıza sunuyorum" dedi. Oy birliği ile protokol kabul edildi.

10 TONLUK SU KULLANIMI 13 TONA ÇIKARILDI

Dikili Belediyesi tarafından ilçede vatandaşlara yönelik verilen 10 tona kadar su kullanımı 1 kuruşken 13 tona kadar 1 kuruş satılması kararı alındı. Başka Özgüven "Belediyemizde uygulanan 10 tona kadar suyun 1 kuruştan verilmesini biz 13 tona çıkarmak istiyoruz. Bunu oylarınıza sunuyoruz" dedi. Belediye Meclis üyelerinde CHP meclis Üyesi Sema Akın, AKP Meclis Üyesi Zeynep Çetin ise "ilçenin çoğunluğu emekli. Verebilecek durumdalar. Bu öneriyi kabul edersek verebilecek olanda vermeyecek." dedi. Başkan Özgüven ise "Su insan hakkıdır. Keşke hepsini bedava verebilsek" diye yanıt verdi.Oylama ile 10 tona kadar 1 kuruş olan su kullanımı 13 tona 1 kuruş olarak kabul edildi.

Mecliste toplantısında yapılan seçimlerlede de Divan Meclis Başkanlığına Yusuf Altıparmak, Katip üyeleri İsmail Tınay ve Sedat Öcal, Encümen üyeleri ise Sedat Öcal ve Sema Akıncı oldu.

Kaynak: İHA