Polisten Spor Teşviki

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başlattığı “sağlıklı yaşam projesi” ile vatandaşlar spor yapmaya teşvik ediliyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde kasım ayında başlatılan proje meyvelerini vermeye başladı. Kozan polisinin öncülük yaptığı projeye katılan çok sayıda ilçe sakini haftanın 4 günü akşamları 2 saat süreyle yürüyüş, koşu ve kültürfizik hareketleri yapıyor. İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, gelişen teknoloji ile insanların masa başında geçirdiği zamanın tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, başlattıkları proje ile insanları spora teşvik ettiklerini söyledi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin hazırladığı projeye öncelikli olarak emniyet çalışanlarının katıldığını kaydeden Zaimoğlu, “Personellerimiz her biri haftanın 4 günü süren çalışmalarımızın birine mutlaka katılma imkanı buluyor. Diğer resmi kurum ve kuruluşlara da yazı yazarak proje hakkında bilgi verdik ve memurların katılımını beklediğimizi bildirdik. Birçok kurum amir ve müdürleri ile personelleri ile Arzu eden vatandaşlarımız da bizimle birlikte çalışmalara katılabiliyor. Amacımız ilçedeki tüm memurları vatandaşları bu projeye dahil ederek, ömür boyu sürecek bir sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmak" diye konuştu.

Çalışmalara düzenli olarak katılan polis memurları da, dayanıklılık gerektiren bir meslek icra ettiklerini belirterek, spora başladıkları andan itibaren vücutlarındaki olumlu değişiklikleri fark ettiklerini ifade ettiler.

Kaynak: İHA