Onur Aır Kıbrıs Uçuşlarına Başladı

Onur Hava Yolları, İstanbul-Ercan seferlerine bu sabah gerçekleştirilen ilk uçuşla başladı. Onur Air yöneticileri, basın mensupları ve yolcularla Atatürk Havalimanı‘ndan havalanan uçak, 1 saat 15 dakikalık uçuşun ardından Ercan Havalimanı‘na iniş yaptı.

Onur Air yöneticileri, basın mensupları ve yolcular apronda çiçeklerle karşılandı. 19 yıl aradan sonra tekrar yavru vatana uçmanın çok heyecan verici olduğunu söyleyen Onur Air Genel Müdürü Şehabettin Bolukçu, "31 Mart tarihini seçmemin nedeni çıkan izin nedeniyledir. Hem de yaz tarifesinin başlangıcına denk getirdik. 14 Mayıs 1992 Onur Air‘in kuruluş yılıydı. 15 Nisan 1992‘de Kıbrıs‘a ilk uçuşumuzu gerçekleştirmiştik. Ortağımız Kıbrıslı bir işadamıydı. Buradan Londra‘ya uçuyorduk. Geçmişte Kıbrıs‘ın

tanınması için İngiltere, Almanya ve Fransa‘ya uçuşlar yaptık Kısmet tekrar bugüneymiş" dedi.

Kıbrıs uçuşlarından beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Bolukçu, "Günde karşılıklı 4 sefer olarak İstanbul‘dan Ercan‘a, Ercan‘dan İstanbul‘a uçacağız. Bu uçuşları sabahın köründe değil çok medeni saatlerde yapacağız. Devamında Kıbrıs‘tan Trabzon‘a uçuşlar başlatacağız. Onun da devamında merkez olarak kabul ettiğimiz Kıbrıs‘ta sürekli bir uçağımız bulunacak. Buradan İngiltere, İtalya ve Almanya başta olmak üzere İran uçuşlarını da buradan gerçekleştireceğiz. Herkes gibi biz de sektörün bir oyuncusu

olarak halka hizmet için buraya geldik, bizim girdiğimiz her yerde vatandaş ucuza bilet almıştır. Kaliteli hizmet almıştır. Haftada 14 seferler Kıbrıs uçuşlarına başlıyoruz ama talep arttıkça, uçuş sayımızı artıracağız. Kıbrıs‘a ve yeni açılacak hatlarımıza 221 kişilik Airbus A 321 tipi konforlu uçaklarla uçacağız. Bir Airbus A330‘da Mayıs sonunda gelecek. Bununla birlikte filomuzdaki uçak sayısı 31‘a ulaşacak. Koltuk kapasitemizi de 8 bin 500‘e çıkarmış olacağız. Bu birçok ülkenin filosundan daha büyüktür"

diye konuştu.

Bolukçu, Ercan Havalimanı‘nı Avrupa uçuşlarının yeni merkezi olarak kullanmalarındaki amacın karlılık olmadığına dikkat çekerek, "Burayı genel operasyonun önemli bir parçası olarak görüyoruz. İlk önce Ercan‘da vatandaşın sürekli KKTC Turizm Bakanlığı‘na ‘Ercan‘da rekabet yok ‘ şeklinde şikayet ettiği pazara giriyoruz Burada rekabeti başlatıyoruz. Bundan vatandaş istifade edecek. Büyük karlar yerine daha küçük karlarla Ercan‘a uçmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA