Ergenekon'un Başsavcı Sayın Erdoğan'dır

Parti genel merkezinde gazetecilerin HSYK atamaları ile ilgili sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Ergenekon'un başsavcısı değişmedi. Başsavcı Erdoğan'dır" dedi.

Ergenekon'un Başsavcı Sayın Erdoğan'dır
Zekeriya Öz‘ün özel yetkisi elinden alındı (Son Detaylar)

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirilen savcı Zekeriya Öz’ün terfisiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

Yargıya karışmıyorum diyorlar. HSYK’nın başkanı kim Adalet Bakanı. Adalet Bakanı kime bağlı Başbakan’a. Doğrudan doğruya yargıya karışıyorsunuz. Zekeriya Öz’ü görevden siz aldınız. Neden kamuoyunda oluşan infiali tersine çevirebilir miyiz düşüncesiyle. Siz halka doğruları söylemiyorsunuz. Bu ülke halka yalan söyleyen politikacılardan bıktı. Yargı bizim işimize karışmasın diyorlar. Bunu söyleyen kişide demokrasi kültürü vars mı acaba. Hukuksuzluk nerede varsa yargının orada müdahale yetkisi vardır.

Ben başına buyruğum istediğimi yaparım ben onun işine karışmam o da benim işime karışmam nasıl dersin. Başka ülkedeki bir başbakana bunu söylerse kendisiyle dalga geçer. Ergenekon davasında Başsavcı değişmedi. Başsavcı Sayın Erdoğan. Kendisi bu davanın savcısıyım demişti. Yargı tarafsız olmadıktan sonra 3 Zekeriya Öz gider, 7 tane gelir. Hükümeti yöneten bir kişi “Yargı benim işime karışmasın diyebiliyor” sen kimsin. Sıkıyönetim artık ileri demokrasi adı altında uygulanıyor. Canı sıkıldıkça bir dalga daha başlatıyorlar. “CHP yükseldi mi Bir dalga daha başlat.”

Hepimizi büyük görevler düşüyor.

“YENİ SİYASETÇİ OLMAKTAN GURUR DUYARIM”

Bir ülkede başbakan çıkıp “yargı benim işime karışmasın” diyorsa o ülkede kuvvetler ayrılığı yoktur. Dün benim hakkımda “o daha yeni siyasetçi” demiş. Yeni siyasetçi olmaktan gurur duyarım. Yeni siyasetçiyim. Temiz siyasetçiyim. Halkına yalan söylememeyi ilke edinmiş bir siyasetçiyim. Yargının işine müdahale etmediklerini söylüyorlar. Belli ki cama bakmadan konuşmuş. Sözünün nereye gideceğini bilmiyor. Sen doğrudan yargıya müdahale ediyorsun. Adalet Bakanı’nın, müsteşarın doğrudan kurula müdahale ediyor. Senini yüzünden siyasetçilere olan güven sarsılıyor. İnsanda utanma olur, arlanma olur. Ahlak olur. Bizim anladığımız anlamda bunlarda ahlak da yok. HSYK senin emrinde değil mi bizi mi kandırıyorsun. Sen savcıları değiştireceğine tarafsız olmadıkları kesinleşmiş yargıçları orada tutuma. İnsanda ahlak varsa o yargıçların oradan istifa etmesi lazım zaten. Kim diyor orada durun diye HSYK. Başında kim var Adalet bakanı. Birbirimizi kandırmayalım. Siyasete girerken söz verdim halka her eyerde doğruları söyleyeceğim diye. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar ama ben gerekirse 10. köye gitmesini bileceğim.

“SIRA DİN ADAMLARINA GELDİ”

Hapiste 68 gazeteci var. Şimdi sıra din adamlarında. Hani Nazi döneminde bir din adamı demişti ya, “herkesi götürüyorlardı ses çıkarmadım, sıra bana gelince ses çıkaracak kimse kalmamıştı.” Haksızlığa uğramış herkesi, CHP’li olsun ya da olmasın savunmak CHP’nin görevidir.

Kaynak: İHA