Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Başladı

Kemahlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği, 34. Geleneksel Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 2011 sezonu açılış şöleni binlerce Kemahlının katılımıyla Ümraniye Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonunda büyük coşkuyla yapıldı.

Açılış şöleni Kemaliye Folklor Turizm Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başladı. Sunuculuğu Fikret Kekeç ile Recep Babacan’ın yaptığı açılış şöleninde, Türk Pop Müziği Sanatçısı Kemah’ın Doğanbeyli köyünden Mustafa Sandal verdiği konserde Kemahlıları coşturdu. Açılış şölenine, Vali Abdülkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV Başkanı Sadık Ağca , ERSİAD Başkan Vekili Mehmet Koçyiğit, Başkan Yardımcısı İhsan Payalan ve Yavuz Canikli, Genel Sekreter İbrahim Güner, EKEV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Turan Akkaya, Köy Dernek ve Kulüp Başkanları ile çok sayıda Kemahlı katıldı.

Açılış şöleninin açılış konuşmasını yapan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, Kemahlılar arasında birlik ve beraberliği sağlamak için 34 yıl önce kurulan turnuvanın, gençlerin tanışıp kaynaşmasına önemli katkıları olduğunu belirtti. 34 yıl önce yakılan dostluk meşalesinin bugünlere taşındığını ifade eden Başkan Ulutürk, “Turnuvamız ilk günkü coşku ve heyecanıyla devam etmektedir. Bu dünyaya örnek olan turnuvamızı kuranlara ve bugünlere taşıyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek’te konuşmasında, Kemah’ta yapılan yatırımlar sonucu gözle görülür bir büyüme yaşandığını söyledi. Turnuvanın ilçeye çok şeyler kazandırdığını belirten Çiçek, dernek yönetimi çalışmalarından dolayı kutlarken, turnuvaya katılan tüm takımlara da başarılar diledi.Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de yaptıkları konuşmalarda, Kemah Turnuvasının, gurbette yaşayan Kemahlıları buluşturduğunu, final maçlarının Kemah’ta yapılmasının da gurbet ile sılayı buluşturduğuna vurgu yaparak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vali Abdülkadir Demir de konuşmasında, Erzincan Milletvekili ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım öncülüğünde, Erzincan’daki kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüttükleri çalışmalarla ilde büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. İlde yapılan yatırımlardan Kemah’ın da nasibini aldığını belirten Vali Demir, “Kemah’ın tüm sorunları çözüldü, büyük hizmetler yapıldı. Şuan Kemah da olmayan tek şey deniz, denizi getiremeyiz ama Eriç Barajı ile artık göl manzaralı bir ilçe olacak. Bu Barajın yapılmasıyla birlikte Kemah ilçemiz daha da gelişecek” dedi. Gurbette yaşayan Erzincanlıların kalbi ve yüreklerinin hep Erzincan için attığını ifade eden Vali Abdulkadir Demir, “Ben Türkiye’nin birçok yerinde görev yaptım ama Erzincan insanı kadar memleketine bağlı olan insan görmedim, Sizleri kutluyorum” dedi. Yaptıkları çalışmalardan doyalı Kemah Derneği’ni kutlayan Vali Demir, turnuvaya katılan tüm takımlara da başarılar diledi. 34 Kemah Köyleri Dostluk ve Futbol Turnuvası açılış programı, yapılan konuşmaların ardından Pop Müziği sanatçısı Mustafa Sandal’ın verdiği konserin ardından son buldu.

Kaynak: İHA