"Katliam" Zanlısı Tutuklandı

Van‘ın Erciş ilçesinde anne ve 4 çocuğunu öldürdüğü ileri sürülen şahıs, geniş güvenlik önlemleri altında çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda yakalanan Recep Cingöz, İlçe Jandarma Komutanlığı‘ndaki ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyenin hiç kullanılmayan 3. kapısından içeri alındı. Savcılıktaki ifadesinin ardından Recep Cingöz, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA muhabirinin telefonla konuştuğu baba Burhan Aslan, öldürülen eşi Saide‘den olan kızı Hülya‘nın Recep Cingöz‘ün ağabeyinin eşi olduğunu belirterek, "Olaydan sonra Recep hırsızlıktan cezaevine girmişti. Serbest kaldıktan sonra jandarma ekiplerinin yaptığı titiz çalışma sonucu yakalandı. Başsağlığı için kendisinin geldiğini hatırlamıyorum ama babası, annesi ve damadım olan ağabeyi gelmişlerdi. Verdiğim ifademde de ondan şüphelendiğimi söylemiştim. Şüpheli hareketleri vardı, ama yetkililer ‘Bu yapamaz‘

dediler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, il merkezinden ilçeye takviye olarak polis ve asker gönderildiği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

9 Kasım 2010‘da anne Saide Aslan ile çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt, Erciş‘in Çelebibağı beldesindeki tek katlı evlerinde öldürülmüş olarak bulunmuşlardı.

Kaynak: İHA